Sincik ilçesinin yaklaşık 2 bin nüfuslu Çamdere köyü kanalizasyon atığını taşıyan şebeke, arıza nedeniyle açıktan akıyor. Köylü vatandaşlar duruma tepki göstererek, yetkililerin arızayı gidermesini istiyor.
Abdullah Karşılayan adlı vatandaş, "İki yıl önce köyümüzde döşenen kanalizasyon şebekesi arıza verdi. Bu arızaları yetkililere bildirdik ama kalıcı bir çözüm sağlanmadı. Köyümüzün Lotan mezrasının fosseptik çukuru evlerimizin üst tarafında yapıldı. O depodan çıkan atık sular evlerimizin yakınından geçiyor. Bu atık sulardan çevreye yayılan pis kokular nedeniyle evlerimizde çıkamaz olduk. Evlerimizin kenarından akan kanalizasyon özellikle çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Eğer burada kalıcı bir çözüm bulunmasa yakında bulaşıcı hastalıklara yakalanacağız” diye ifadeler kullandı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, “Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak yaptığımız çalışmalarda bizim görevimiz ana hatları ve köy içi şebekelerin ve depoların yapılmasıdır. Bu işlemler bittikten sonra köy tüzel kişiliğine teslim edilir. Ondan sonra oluşacak arızalar ve depoların bakımı köy tüzel kişiliğine ve orada yaşayan vatandaşların sorumluğu altındadır. Bu bölgede her şeyin özel idare tarafında yapılması yönünde bir beklenti var. Bu çokta hakkaniyete uygun bir beklenti değil. O bölgede çalışan kepçemiz varsa belki boru konusunda destek oluyoruz. O makinemizi de yönlendiriyoruz. Ancak bazı ufak tefek şeyleri o bölgedeki vatandaşların ve muhtarların üstlenmesi lazım” dedi.

Adıyaman Cihan Haber