CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar, Besni Belediye Meclisinin aldığı kararla Yenikent'te bir arsayı Kur'an ve Hafızlık Eğitimi için Hayrat İnsani Yardım Vakfına verilmesine tepki gösterip, Kur'an kurslarına itirazlarının olmadığını ifade ederek; " Bizim itiraz ettiğimiz konu yıllarca güzelim ülkemizin başına bela olmuş, darbe girişimlerine kalkışmış cemaatlerden ders çıkarmayıp, bu milletin malını başka bir cemaate bedelsiz tahsis edilmesidir" dedi.

Konu ile ilgili parti binasında Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte basın açıklaması düzenleyen CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar; "Besni Belediyesine ait Millet Bahçesi içerisinde yer alan ve değeri 3 milyon TL olan arsayı bir cemaate peşkeş çekilmesine yaptığımız itirazı kamuoyunda gerçeklerden uzak ve tamamen iftiraya dayanan açıklamalar yaparak ve yaptırarak algı oluşturmaya çalışılması beni hayretler içerisinde bırakmıştır.

Daha önceki açıklamalarımızda, gayet açık ve net bir şekilde belirttiğimiz gibi, Kur-an kurslarına itirazımız yoktur. Bu ülkede Kur-an kurslarının hangi kurum tarafından açılacağı ve eğitiminin verileceği anayasamızda açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. İtiraz ettiğimiz konu yıllarca güzelim ülkemizin başına bela olmuş, darbe girişimlerine kalkışmış, cemaatlerden ders çıkarmayıp, bu milletin malını başka bir cemaate bedelsiz tahsis edilmesidir.

İtirazımızı siyasi ahlak ve edepten uzak söylemlerle toplum üzerinde farklı algı oluşturmaya çalışanlar bilsin ki, Vakkas Açar'ın on yıllık belediye başkanlığı dönemindeki ilk hizmeti, Kesmetepe Çakmak mahallesinde bulunan harabe olmuş ve kullanılmayan camiyi yeniden yaparak lojmanı ile birlikte yeniden halkın hizmetine sunan kişidir.

Din tüccarlığı yapmayı bırakın. Yakın zamanda büyük bedeller ödediğimiz 15 Temmuz'dan ders çıkarmadınız mı? Diyanet'in Kur-an kurslarını küçümseyip dernek adı altında yetiştirilenlerin bedelini bu millet 251 şehit ve binlerce gazi vererek ödemedi mi? Kandırıldığınız yetmedi mi? Aldatıldığınız yetmedi mi?

Kendi malını vermekte özgürsün. Ama kamunun ortak malını bir cemaate peşkeş çekmene sessiz mi kalacağız? Aynı meclis toplantısında Besni Müftülüğümüze yatılı Kur-an kursu yapılması için arsa tahsisi yapılmıştır. Daha önce de söylediğimiz gibi, bizim Kur-an kursu yapılmasına hiç bir itirazımız yoktur. Bizim itirazımız, Besni ile hiç bir bağı olmayan bu cemaate yapmış olduğunuz, yaklaşık 3 milyon TL değerindeki arsanın peşkeş çekilmesinedir. Yapmış olduğunuz bu büyük kıyağın arkasında kimlerin olduğunu tüm gerçekleri ile Besni halkına açıklamak zorundasınız.

41 proje ile oturduğun o koltukta, 21 aydır yaz ayında toza, kış ayında çamura mahkum edilen halkın yol sorununu çözmeden, pandemiden dolayı zor günler yaşayan, evine ekmek bile götüremeyen esnafımıza hiç el uzatmadan, seçim kazanmak için yüzlerce insana iş sözü verip sözünde durmadan, gündemi farklı mecralara çekip ört pas etme gayretinizi anlıyorum.

Buradan sizlere açık çağrıda bulunuyor, almış olduğunuz bu kararı tekrar gözden geçirip o arsayı gerçek sahibi olan Besni halkına teslim etmeye davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.