Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar, İlçe Başkanı Hakan Kılınç ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E. Soydan Doğru ile bir süre sohbet eden Açar; "Basın, bilgi paylaşımının halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından biridir. Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde de etkili bir araçtır. Gazetecilik halkın haber alma özgürlüğüne aracı olan bir meslektir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'basın milletin müşterek sesidir'. Basın emekçileri toplumda gelişen ve yaşanan olayları 365 gün 24 saat aralıksız çalışarak kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyorlar. Yaz-kış fark etmeden görevlerini yapan bu emekçilerin yaşadığı zorlukların da farkındayız. Özellikle yerel basın çalışanları yaşadıkları ekonomik zorluklara rağmen görevlerini layıkıyla yapma derdindeler.

Toplumun gözü kulağı olan basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bu uğurda canlarını vermiş basın şehitlerini de rahmetle anıyorum" dedi.

Açar, çalışanlarımıza çikolata ikramında da bulundu.