Kaymakamlık binası önünde yapılan çelenk sunum törenine, Savcı Aysun Erol, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler kapsamında Besni Kaymakamı Ahmet Gencer Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra program Besni Şehir Stadyumunda devam etti.

Burada yapılan törene, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Saadet Partisi Besni İlçe Başkanı Ramazan Buzcu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, öğretmenlerin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer,

Bugün şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan Milletimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyetin 95’inci yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve mutlulukla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, sarsılmaz bir vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla, büyük zorlukları aşarak kurdukları Türkiye Cumhuriyeti, aynı ideallere büyük bir sadakat ile sahip çıkan yeni nesillerin omuzlarında, yeni ufuklara doğru ilerlemektedir.

Sevgili öğrenciler, tarihe medeniyet mührünü vuran büyük milletimiz Milli Mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen, istiklalden vazgeçmeyecek, nasıl bir var olma şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşadığımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlıyız.

Çünkü bizim milletçe el ele vererek, neler başarabileceğimize tarih defalarca şahit olmuştur. 15 Temmuz gecesi de hain darbe girişimi ve işgal hareketine karşı milletimiz, İstiklal Savaşı ruhuyla tüm Dünya’ya ve hainlere karşı en güzel cevabı vermiş, halkımızın ortaya koyduğu bu destansı mücadele tarih sayfalarına altın harflerle yazılmıştır.

Cumhuriyetimiz; bu topraklar üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı, kökeni, dili, dini, mezhebi, ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmaksızın her bir ferdinin, bu ülkede aynı haklara sahip olduğunu ortaya koyar.

Bugün bizler, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamaya hazırlanan yeni nesiller olarak bize miras bırakılan Cumhuriyetimizi ve kutsal istiklal ruhunu heyecanla, sadakatle bağrımıza basıyoruz.

Cumhuriyetimizin 95’inci yaşını kutlamanın coşkusuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının aziz hatırasını bir kere daha yad ediyor, bu toprakları bize vatan yapan kahramanları ve bugün de, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için hayatını seve seve veren aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyoruz.

Bu duygular içerisinde; hepinizin bayramını kutluyor, nice Cumhuriyet Bayramlarına birlik, beraberlik ve esenlikle ulaşmak dileğiyle, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Gencer'in konuşmasının ardından öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Daha sonra Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Folklor Ekibi oyununu sergiledi.

Program, Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu bando takımı eşliğinde yapılan geçit töreni ile sona erdi.