Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SOSDES Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 24 - 25 - 26  Eylül'de kutlanacak ve 3 gün sürecek olan 23. Besni Eğitim Bayramının programı netleşti. Kaymakam Nazlı Demir Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya,  Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı,Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durgut, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar, İYİ Parti Besni İlçe başkanı İmdat Yıldırım, BEV Başkanı Andan Sabak Özbay, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar katıldı.

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediye Başkanlığı ve Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen Besni Eğitim Bayramında hazırlıklar tamamlandı. Bayram 24 Eylül 2021 Cuma günü saat 10.00'da Bayram yürüyüşü ile başlayacak. Saat 10:30'da  Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını Besni Eğitim Vakfı Başkanı Andan Sabak Özbay yapacak. Daha sonra sırası ile, Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Dr. Mehmet Turgut, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar açılış konuşmalarını yapacak.

Bayram programında kortej yürüyüşü, Ali Erdemoğlu Fen Lisesi açılışı, Besni Meslek Yüksek Okulu Hizmet binası temel atma töreni, paneller, fotoğraf sergisi açılışı ve müzik dinletisi gibi etkinlikler yer alacak.