Dünyanın ve Türkiye'nin ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliği taşıyan, Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı ile birlikte hazırlanan Besni Eğitim Bayramı'nın 22'ncisi Besni'de buruk olarak kutlandı. Eğitim Bayramında Zoom üzerinden paneller düzenlendi. 
Pandemi dolayısıyla geniş kapsamlı kutlanamayan ve çelenk sunum töreniyle sona eren kutlama törenine Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Besni Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Kara, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Kızılay Besni İlçe Temsilcisi Ali Erdoğan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediye Başkanlığı ve Besni Eğitim Vakfı çelenk sunumu ile başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Besni Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Bağış'ın mesajının okumasının ardından sona erdi.

BAĞIŞ; "22. BESNİ EĞİTİM BAYRAMI'NI BU YIL KISITLI OLARAK KUTLUYORUZ"

BEV Başkanı İbrahim Bağış Besni Eğitim Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi; "22'ncisini düzenlediğimiz Besni Eğitim Bayramı maalesef içinde bulunduğumuz Pandemi dolayısıyla bu yıl kısıtlı olarak kutlanmaktadır. Fakat Sosyal Medya ve Zoom üzerinden paneller yapıldı. Eğitimi, bayram olarak kutlamak, eğitimin bayram sevinci ve mutluluğu içinde yapılması tüm Eğitim hayatımızı çok derinden etkiler. Bilginin zihnimize zorlamadan akıcı bir şekilde akması, bilginin daha kalıcı olarak zihnimizde, hafızamızda kalmasına yardımcı olur. 'Bilgi Bilinçte Yapılanmıştır' derler. Bilincimiz bilgiyi zihnimiz daha berrak ve açık olduğunda alır. Bunun için öğrencinin zihin ve beden uyumu çok önemlidir. Bilgiyi alan kadar, Bilgiyi veren öretmenin de zihninde açık ve berrak olması gerekir. Besni Eğitim Vakfı 22 yıldır Besni'de Eğitimin arttırmayı ve farkındalığı geliştirmek için çalışılmaktadır. Şimdiye Kadar 5000 öğrenciye bun vermiş, Besni'de BEV ilköğretim Okulunu yaparak Milli Eğitime bağışlamıştır. BEV kurucu üyeleri ayrıca Besni'ye pek çok okul, yurt, fakülte gibi eğitim yatırımları ve destekleri yapmıştır. En Başta Sayın Erdemoğlu ailesi olmak üzere, eğitime gönül veren tüm hayırseverlere gönülden teşekkür ediyoruz. Büyük Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, eğitimi hep birinci öncelik saymıştır. Saygı ve Minnetle anıyoruz. Yeni dijital dünya düzeninde, eğitim dijital hale geldi, pek çok belirsizlik ve kaosa rağmen, kısa sürede ülkemiz uyum sağlamaya çalışmaktadır. Bilgi  vermenin ve almanın hızı o kadar arttı ki, siz öğrenciler daha donanımlı ve başarılı olmalısınız. Besnili olmak bunu başarmak için yeterlidir. Her zaman daha fazla çalışacağız. içinde bulunduğumuz bu zor şartları birlikte aşacağız. Saygılar ve sevgilerim iletiyorum. 22'nci eğitim bayramımız kutlu olsun" dedi.

22'ncisi düzenlenen Besni Eğitim Bayramı ile ilgili Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel açıklamada bulundu.

KAYMAKAM DEMİR; "BESNİLİ HAYIRSEVERLERİMİZİN KATKILARI İLE EĞİTİM BESNİ'DE HEP GÜNDEMDE TUTULMUŞ"

Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; "Bugün Besni Eğitim Bayramının 22. yıl dönümünü hep birlikte kutladık. Tabiki tüm dünyada yaşanan pandemi süreci nedeni ile birlikte buruk bir bayram olmakla birlikte, eğitimdeki heyecanımızı ortaya koyan bir bayram oldu. Belediye Başkanımız Eyyup Mehmet Emre ve tüm kurum amirlerimizin katılımları ile birlikte çelenk sunma törenini icra ettik. Besni Eğitim Bayramı Türkiye'de sadece Besni'de kutlanan bir bayram. Besni Eğitim Vakfı'nın öncülüğünde, Besnili hemşerilerimizin ve hayırseverlerimizin katkıları ile eğitim Besni'de hep gündemde tutulmuş. Pek çok öğrencimiz Besni Eğitim Vakfı'nın burslarından faydalanmış ve Besni eğitimine ciddi anlamda katkılar sağlanmış. Bende Besni'ye yeni atanmam sebebi ile birlikte Besni'deki bu tarz etkinliklerin olmasından dolayı ciddi anlamda gurur duydum ve kendimi çok şanslı hissediyorum. Eğitim bizim en öncelikli hizmet alanımız. Çünkü, toplumu kurtaracak olan en önemli değerin iyi ve kaliteli bir eğitim olduğuna inanıyoruz. İyi ve kaliteli bir eğitim ile daha sağlıklı nesiller, daha bilinçli nesiller toplumsal sorumluluk anlamında daha sorumlu nesiller yetiştirebileceğimize inanıyoruz. Besni Eğitim Bayramımızın22. yıl dönümü kutlu olsun. İnşallah bundan sonraki yıllarda sağlıklı, sıhhatli bir şekilde coşku ile yaşayacağımız nice bayramlar temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

EMRE; "BESNİ BELEDİYESİ OLARAK EĞİTİME SONUNA KADAR DESTEK VERMEKTEYİZ"

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "22'ncisini kutladığımız Eğitim Bayramı'mızın ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Maalesef bu yıl bayramımızı buruk bir şekilde idrak ediyoruz. Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs hastalığı sebebi ile eğitim bayramımızı da geçmiş senelerde olduğu gibi coşkuyla ve heyecanla idrak etmek isterdik ancak bu hastalığın ilçemizde oluşturabileceği endişelerden dolayı çelenk sunma töreni ve zoom üzerinde yapacağımız toplantılarla bayramımızı idrak ediyoruz. Ümidim odur ki gelecek senelerde herkesin katılımı ile bayramımızı kutlamak ve idrak etmek hepimize nasip olur. Malum olduğu üzere Eğitim Bayramını Türkiye'de ve dünyada kutlayan tek ilçe Besni ilçemiz. Bunun gururunu ve mutluluğunu hep beraber yaşamaktayız. Besni'nin kadim bir ilçe olması hasebi ile daha önceden eğitime olan aşkı, sevdası sürmekte ve devam etmektedir. Buradan Besni Eğitim Vakfımıza ve eğitime destek veren tüm hemşerilerimize başta Erdemoğlu Ailesi olmak üzere, Sayfün Hatice Gölbaşı okulunun bahrisi olan rahmetli Hayrullah Gölbaşı ailesi olmak üzere ismini burada sayamadığım bir çok hayırsever vatandaşlarıma buradan şükranlarımı sunuyorum.

Bizler Besni Belediyesi olarak eğitime sonuna kadar destek vermekteyiz. Bu sene yapmış olduğumuz yatırımlarla inşallah Besni'nin eğitiminin daha üst seviyelere çıkacağını ümit ediyoruz. Özellikle üniversiteye hazırlanan gençler için açmış olduğumuz rehberlik araştırma merkezi, ilkokul seviyesindeki çocuklarımız için açmış olduğumuz sosyal uyum merkezimizin Besni'deki eğitime önemli derecede katkı vereceğine inanıyorum. Yine Besni Belediyesi olarak oluşturmuş olduğumuz burs platformunu tüm hemşerilerimizin ziyaret etmesini arzu etmekteyiz. Böylelikle ihtiyaç sahibi gençlerimizin burslarını temin noktasında, eğitimine destek noktasında Besnili gönüllüleri, Besnili olmayan fahri hemşerilerimizin de bizlere destek olacağına inanıyorum. Bu vesile ile de hemşerilerimizin, tüm Besnililerin ve tüm Türkiye'de yaşayan hemşerilerimizin eğitim bayramını kutluyorum" dedi.

DEMİREL; "İNŞALLAH 23'ÜNCÜ ve DİĞER BÜTÜN BAYRAMLARIMIZI DAHA COŞKULU ŞEKİLDE KUTLARIZ"

Besni İlçe Milli Eğitim Müdür Mehmet Demirel; "22. Eğitim Bayramımız Kutlu Olsun. Gerçi bu sene Eğitim Bayramımızı biraz buruk kutluyoruz. Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Atatürk'ün anıtına Besni Kaymakamlığı, Besni Belediye Başkanlığı ve Besni Eğitim Vakfı tarafından çelenk sunumu yapıldı, ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra Besni Eğitim Vakfı Başkanımızın mesajı okundu. Tabi gönül isterdi ki pandemi olmasın, daha coşkulu bir şekilde kutlayalım. Umut ediyorum ki 23. ve diğer bütün bayramlarımızı daha coşkulu daha sevinçli bir şekilde kutlarız. Başta söylediğimiz gibi Dünya'da ilk ve tek olması, bu bayramı bize hediye eden bütün büyüklerimize bu manada çok teşekkür ediyorum. Çünkü, insanlığın ortak paydası ne diye sorulduğunda akla ilk başta eğitim gelir ve buda dünyada bir çok ülke olmasına rağmen bize nasip olmuş.

Bu vesile ile ebediyete göç etmiş sevgili başkanlarımıza rahmet diliyorum ve yine sağ olanlara da sağlık sıhhat diliyorum. İyi ki varlar, iyi ki Besni Eğitim bayramı var, iyi ki Besni Eğitim Vakfı var. Her şey eğitim için, her şey Besni'miz için, her şey ülkemiz için ve her şey insanlık için diyorum. Bundan sonraki eğitim bayramlarımızı daha coşkulu daha sevinç içerisinde kutlamak üzere, Eğitim bayramımız kutlu olsun" dedi.