Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan İlçe Ptt Müdürü Abidin Ciner, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; “Kurumumuz da 3 aylık veya aylık maaş alan emekli, SSK’lı, Bağ-Kur’lu 2022 sakat, dul ve yaşlı maaşı alanların maaşlarını Ptt Matik’ten ödemek için Türkiye genelinde bir çalışma başlatıldı. Besni’mizde de ATM’den çekilmesi için herkese düzenli olarak PTT kartları gelecek. PTT kartlarının emeklinin durumuna göre üstünde Emekli Sandığı(E), Bağkur (B), Sosyal Sigortalar Kurumu (S), 2022 maaşı alanların kartının üzerinde (İ) harfi bulunmaktadır.

Bu kart sahipleri kendilerine gelen PTT kartlarını müdürlüğümüze gelerek bizden şifre alacaklar ve aynı zamanda kendilerinin bilgilerini güncelleyip tanıtacağız. Ondan sonra maaşlarını doğrudan isterlerse PTT gişelerimizden, isterlerse de ATM’lerimizden, hatta isterlerse anlaşmalı bulunduğumuz diğer bankaların ATM’lerinden çekebilecekler. Bunun dışında ilerde PTT kartlardan harcamalarını yapabilmeleri için kredili mevduat hesabı isteyenlere alışverişlerde kullanmaları için kredi vereceğiz” dedi.

PTT YENİ ŞUBE AÇACAK

Besni PTT Müdürlüğünün yükünü azaltmak amacıyla Eski Adıyaman Yolu civarında PTT şubesi açacaklarını da belirten Ciner, “Konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Henüz kesinlik kazanmadı. Netlik kazandığında müjdeyi vereceğiz. Bu şubemiz eski Adıyaman yolu civarında hizmete girecek.” dedi.