Toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, İlçe kaymakamları, kurum amirleri, kurumların proje personelleri ve STK temsilcileri katıldı.

2008 yılından bu yana dezavantajlı bölgelerin beşeri sermayesini güçlendirmek, toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak, istihdam edilebilirliği arttırmak, yoksulluğu azaltmak, toplumun kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerini geliştirmek amacıyla SODES projelerinin uygulandığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “SODES projeleriyle Adıyaman il genelinde 2008-2014 yılları arasında, 181 Sosyal İçerme, 40 İstihdam ve 262 Kültür Sanat ve Spor alanında olmak üzere toplam 483 Proje gerçekleştirilmiştir. İnsan odaklı projelerin desteklendiği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, bugüne kadar ilimize toplamda 44 Milyon 810 Bin 520 TL ödenek aktarılmıştır. İlimizde uygulanan SODES projeleriyle toplumun farklı kesimlerine, il içi ve il dışı geziler düzenlenerek tarihi ve turistik yerlerin görülmesi sağlanmıştır. Sinema ve gösteriler, piknik organizasyonları gibi kültürel etkinlikler ve açılan kadın merkezleri, madde bağımlıları merkeziyle, engelsiz yaşam merkezleri, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları, çocuk parkları, açık hava spor alanları, kütüphaneler ve konferans salonları ve sportif faaliyetleri ile dezavantajlı kesime kendi imkânları ile ulaşamadıkları imkânları sunmuştur. İlimizin en ücra köşelerine kadar devletin vermiş olduğu imkânlar, halkımızın hizmetine sunulmuştur”dedi. 2015 Yılı SODES teklif çağrısında Adıyaman’da 10 adet Kültür Sanat ve Spor alanında, 9 adet Sosyal İçerme alanında ve 1 adet istihdam alanında olmak üzere toplam 20 adet projenin desteklendiğini vurgulayan Vali Demirtaş, “Desteklenen bu projelerin toplam bütçesi 3 Milyon 584 Bin 830 TL’dir. Ayrıca 6 adet proje ise yedek proje olarak belirlenmiştir. Bu projeleri hazırlayıp bu kaynakların Adıyaman’a kazandırılması noktasında STK’lara, kamu kurumlarına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarımız Adıyaman’ın her noktasına ulaşır. Bu konuda Vali Yardımcımız Murat Süzen’in çok ciddi gayretleri var kendisine çok teşekkür ediyorum. Tüm gayretimiz vatandaşımıza kaliteli bir hizmet sunmaktır. Bugüne kadar SODES Projeleri başarıyla uygulandı. SODES projeleri vatandaşla devlet arasında da çok ciddi bir kaynaşma sağladı. Zaman zaman ziyaret ettiğim ilçelerde ve gittiğim köylerde SODES’le ilgili mutlaka bir yatırım görüyorum. Buda vatandaşımızın memnuniyetini artırıyor. Bu projelerle amacımız vatandaşımızın memnuniyeti ve refah seviyesini yükseltmektir” dedi.

Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya toplantı sonrası açıklama yaparak, Besni Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ve “Okumaya Hangisinden Başlasam” projesi ile 5 köy okulu seçilerek kurulacak kütüphanelerin baştan ayağa tüm tadilat, donatım, kitap alımı dâhil proje kapsamında gerçekleştirileceğini ve proje uygulanan okullarımızda ki 120 kişilik öğrenci grubu (en çok kitap okuyanlar) Kahta/ nemrut, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerine 2 gece konaklamalı geziye katılarak proje kapsamında motive edileceğini bildirdi. 

Kaymakam Kaya; “İkinci kabul edilen projemiz ise Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Tarihe Yolculuk II’ Projesi ile Her okulda kurulacak komisyon kararına göre en başarılı ancak maddi durumu olmayan 2 asil 2 yedek öğrenci içerisinden (+80 öğrenci ve +8 personelin) Konya, Ankara, bursa, Çanakkale ve İstanbul illerine tüm masrafları bütçeden karşılanmak üzere tüm 6 gece konaklamalı kültür turu (Konaklama, yemek, organizasyon, harçlık v.b. dahil) olduğunu yine bununla birlikte 4 farklı zamanda + 200 Öğrencinin sinema etkinliklerine katılımı (Ulaşım, İkram ve iaşe giderleri dahil) Spor Turnuvası (Ödüllendirme, hakem ücretleri v.b. dahil) sağlanacaktır” dedi.