-"Besni Eğitim Vakfı" Kitabı basılacak

-BEV Besni’ye Park Yaptırıyor

-Tren Hattının Besni’den geçirilmesi için ortak çalışma yapılacak

Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıda bu yıl 20.si düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramı taslak programını belirledi. Toplantıda kitap basımı ve Besni’ye park yapımı gibi konulara yer verildi.

Toplantının ardından açıklama yapan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta; "20. Eğitim Bayramı hazırlıkları ile ilgili bir taslak oluşturduk. 24 Ocak’ta yapacağımız toplantıya kadar hazırlıklarımızın tamamlanarak, Şubat ayı başında tertip komitesi ile toplantı yapmak üzere Besni’ye geleceğiz.

BESNİ EĞİTİM VAKFI KİTABI BASILACAK

Besni Eğitim Vakfı kitap basım çalışmalarımız da başladı. Hazırlıkların tamamlanması ve çalışmaların yürütülmesi için bir komisyon oluşturduk. Komisyonda Sıtkı Değirmenci, M. Faik Cansız, Ali Aslanbay ve Emine Oğuz yer alıyor. 20. Besni Eğitim Bayramına yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

BESNİ’YE PARK YAPILACAK

Besni Belediyesi ile yapılan görüşmelerde park yeri, yapı ve maliyeti hakkında bilgi aldık. Besni'de yapacağımız toplantı ve ziyaretimizde park yerinin tespiti ve detayların konuşulması yönünde karar aldık.

SÖYLEŞİ ve ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Vakıf merkezimizde her ay bir Pazar günü çeşitli konularda panel ve söyleşi gibi etkinlikler yapacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımıza da başladık.

TREN HATTININ BESNİ’DEN GEÇİRİLMESİ İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK

 Gölbaşı- Adıyaman- Kahta’dan geçmesi planlanan hızlı tren hattının Besni’den geçirilmesi düşüncesi ile ilgili STK'larla ortak bir çalışma yürütme kararı aldık" dedi.

Yaptıkları toplantının ardından Çağdaş Adıyamanlılar Platformu temsilcilerinin vakıflarını ziyaret ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ali Balta; " Çağdaş Adıyamanlılar Platformu temsilcilerinden İrfan Sarı, Mustafa Türkoğlu, Saime Oğuzhan, Bülent Türkoğlu, Aziz Levent Binzet, Halil Gürsoy, Mehmet Çavuş, Ender Açıkgöz, Mustafa Öztuncer ve Hüseyin Öncel’den oluşan heyet vakfımız ile birlikte ortak çalışmalar yapmak istediklerini dile getirdiler" dedi.