Etkinlikler kapsamında masa tenisi şampiyonası, kurum müdürleri ve gençlerin katıldığı dart şampiyonası, gençlik yürüyüşü, tören alanı etkinlikleri, İlçe Jandarma Komutanlığına kan bağışı ziyareti ve ‘Gençliğimiz’ konulu panel gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Gençlik yürüyüşü ile devam etti. Besni Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mehter Takımı eşliğinde Besni Kaymakamlığı önünde son buldu. Yürüyüşün ardından Kaymakamlık önünde mehteran gösterisi, folklor ekibi gösterisi ve jimnastik gösterisi yapıldı. Bocce, masa tenisi ve dart turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

“GENÇLİĞİMİZ” KONULU PANEL

Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda ‘Gençliğimiz’ konulu panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mücahit Çelik, KYK Müdürü Hüseyin Sonkaya ve Kadir Siner katıldı. Panelde gençlerimizin soruları da cevaplandırıldı.

19 Mayıs 2015 Salı Günü ise saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından çelenk sunum töreni gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Siner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımlarından olan, İstiklal mücadelesini başlatan ve Türk Milletinin bağımsızlık tutkusunun, vatan aşkının, hür ve müstakil yaşama kararlığının sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 96. Yıl dönümünü tüm içtenliğimle kutlarım.

Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temeli, fiilen 19 Mayıs’ta atılmıştır. Atatürk’ün liderliğinde başlayıp, milletimizin emsalsiz fedakarlıklarıyla ile yürütülen İstiklal Savaşının başladığı bu tarihi adım, milletimizin birlik ve beraberliğinin ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin de adı olmuştur.

19 Mayıs gençlere adanan bir bayramdır. Fakat daha da önemlisi, ülkemizin gelecek inşasının gençlerimizin omuzlarında olduğunu emanetleyen tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu emanet 96 yıldır genç kuşakların omuzlarında yükselmekte, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine yürüyüşü, gençler sayesinde gerçekleşmeye devam etmektedir.

Bugünümüzden emin olduğumuz gibi, yarınımızdan da eminiz. Bize bu güven ve inancı veren, kuşkusuz milletimizin ideallerini gerçekleştiren ve ülkemizi daha da büyütmek için azim ve kararlılığını her daim sürdüren gençlerdir.

Ne atasının emanetini, ne de gelecek kuşakların hayallerini heba etmeyecek olan Türk gençliğinin, yarınının yenidünyasında da önemli aktörlerden olacağına inancım tamdır.

Bu inanç ve düşüncelerle, başta sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bu günlerin dünden olduğu gibi, yarınlarımızın da bugünden daha aydınlık olmasını diliyorum” dedi.