Mahalle sakinleri, Yaklaşık 4 - 5 Yıldır yapılmayan yolların yazın toz, kışın ise çamur deryasına dönmesinden şikayetçi.

ÖĞRENCİLER ÇAMUR DERYASINDA OKULA GİDİP GELİYOR

İlçemizin ikinci büyük mahallesi ​​​​​​nde, üstleri başları çamur içinde kalan öğrencilerin eğitimleri de aksıyor.

Öğrenci velileri, bir an önce okul yolunun asfalt yapılması gerektiğini ifade ederek; “Yıllardır bu konuyu yetkililere iletmemize rağmen bir sonuç alamadık. Bizler nasıl ki, vergilerimizi, çöp ve temizlik vergimizi ödüyorsak, yol hizmeti almak ta en doğal hakkımız.

BU ÇAĞDA BU GÖRÜNTÜLER BESNİ İLÇEMİZE YAKIŞMIYOR.

Besni'nin prestijini yükselten Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ile Tuğsuz Ali Ağa İlkokulunun öğrencileri okul giriş ve çıkış saatlerinde çamurlara batarak ilerlemek zorunda kalıyor. Mahalle sakinleri her gün çamurlu ve adeta köstebek yuvasına dönen yolda ilerlemekte zorluk çekiyor. Bu rezillik karşısında bir çalışma yapılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri yazın toz, kışın ise çamur deryasına dönen yollar bizleri canımızdan bezdirdi dedi.

YAZ AYINDA TOZ BULUTU, KIŞ AYINDA ÇAMUR DERYASI

Mahalle sakinleri ayrıca yaz aylarında tozdan kış aylarında ise çamur deryasından kurtulmak için yetkililere seslenirken, yolların yapılması için illa seçim zamanı mı olması gerekiyor diyerek serzenişlerde bulundu. Köstebek yuvasına dönen yollarda araçlarının yıprandığını ifade eden vatandaşlar yaz aylarında ise evlerinin pencerelerini tozdan dolayı açamadıklarını ve bir an önce mahallelerine hizmet gelmesini istedi. Oluşan çukurlar sonrası vatandaşlar araçlarının hasar gördüğünü, çocuklarının okula gidip gelmekte zorlandıklarını belirtirken bu rezilliğin bir an önce giderilmesini, çukurların kum ile kapatılmasından ziyade düzgün bir hizmet istediklerini ifade ettiler.

İLÇENİN EN ÖNEMLİ YOLU KÖSTEBEK YUVASI

Merkez ile Yenikent arasında ilçenin en çok kullanılan ve en önemli yollarının başında gelen yol yıllardır çukurlar içinde ve köstebek yuvasına dönüşmüş durumda. Araç sahiplerinin uzun süreden beri yapılmayan yollar nedeniyle araçlarında sürekli arıza çıkmakta. Sürücüler "Çukur ve deformelerle dolu bozuk yollar arabalarımızı hurdaya çevirdi" diye sitem ettiler.