Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2026 yılına güçlü bir başlangıç yaptı. Ocak ayında yasa dışı ticaret ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 121 artış sağlanarak 7 milyar 655 milyon TL değerinde kaçak eşya ve zehir madde yakalaması gerçekleştirildi.
Bakanlık bünyesindeki Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat birimlerinin, uzman personel ve gelişmiş analiz teknikleriyle yürüttüğü çalışmalar sonucunda, ülke genelinde dikkat çekici başarılara imza atıldı.
Yetkililer, yakalanan maddelerin tamamının imha edildiğini belirtirken, operasyonların 2026 yılı boyunca kararlılıkla süreceğini vurguladı.
Ocak ayındaki çalışmalarda ele geçirilen başlıca ürünler şöyle sıralandı:
-
4 milyar 805 milyon TL değerinde zehir madde
-
706 milyon 689 bin TL değerinde çeşitli eşya
-
418 milyon 286 bin TL değerinde tekstil malzemesi
Bunların yanı sıra akaryakıt, canlı hayvan, tütün ve tütün mamulleri ile tarihi eser niteliğindeki ürünler de yakalamalar arasında yer aldı.
Ticaret Bakanlığı yetkilileri, yasa dışı ticaretle mücadelenin hem ekonomik güvenlik hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, gümrük kapılarında denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti.





