Başkan Fatma Şahin’den Vefa ÖrneğiGAZİANTEP - Bu tarihi başarı, Gaziantep'in gastronomi alanındaki uluslararası itibarını bir kat daha artırdı.

Lezzet Mirası Koruma Altında

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Güzel bir haberimiz var! Gaziantep lahmacunu ile Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili aldık. Böylece baklava, Araban sarımsağı, menengiç kahvesi ve Antep fıstık ezmesinin ardından AB'den tescillenen 5. ürünümüz lahmacun oldu" ifadelerini kullandı.

AFAD, 1250 sözleşmeli personel alacak
AFAD, 1250 sözleşmeli personel alacak
İçeriği Görüntüle

Türkiye'nin Lider Şehri

Bu tescilin, Gaziantep'in lezzet mirasının orijinalliğini korumakla kalmayıp, marka değerini dünya vitrinine taşıdığını ve şehre önemli bir katma değer sağladığını vurgulayan Başkan Şahin, "107 coğrafi işaretli ürünle Türkiye'nin en fazla tescilli ürüne sahip şehri olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Bakan Yumaklı'ya Teşekkür

Başkan Şahin, sürece verdikleri destekler için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

AB Coğrafi İşaret Tescilinin, Gaziantep lahmacununun kalitesinin ve otantikliğinin uluslararası düzeyde tescillenmesi anlamına geldiği ve benzer ürünlere karşı yasal koruma sağlayacağı belirtildi. Bu başarı, Gaziantep'in "Gastronomi Şehri" unvanını bir kez daha tüm dünyaya kanıtlamış oldu.

Gaziantep Lahmacunu Tescil-1

Muhabir: Habibe Uçar