BESNİ GÜNCEL - Hazine kaynaklı esnaf kredilerinde uygulanan faiz oranı yüzde 25'ten yüzde 20'ye indirildi. Yeni düzenleme, ekonomik açıdan zor zamanlar yaşayan esnaf camiasında memnuniyetle karşılandı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adıyaman Yeni Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, faiz indiriminin 5 Ocak 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe gireceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “05.01.2026 tarihi itibarıyla esnafımıza verilen hazine kaynaklı kredi faiz oranı yüzde yirmi beşten yüzde yirmiye indirilmiştir. Tüm esnafımıza hayırlı olsun.”
Başkan Salman, yapılan faiz indiriminin özellikle artan maliyetler karşısında zorlanan küçük esnaf ve sanatkârlar için önemli bir destek olduğunu vurguladı.
Ekonomik şartların zorlaştığı bir dönemde hayata geçirilen faiz indiriminin, işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştıracağı ifade ediliyor. Düşen faiz oranıyla birlikte esnafın kredi geri ödemelerinde rahatlama yaşaması, işletmelerin nakit akışının güçlenmesi ve yatırımların yeniden hız kazanması bekleniyor.
Faiz indiriminin, Adıyaman’daki ticari hayatın canlanmasına ve esnafın ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.




