BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Belediyesi tarafından 9. Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen çocuk etkinlikleri, Eğriçay Parkı’nda yoğun katılımla başladı.
14 ve 16 Nisan tarihlerinde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırıları nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin çocuklara verdiği söz doğrultusunda yeniden planlanarak hayata geçirildi.

Eğriçay Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliklerde kurulan oyun alanları, eğlence parkurları, boyama atölyeleri ve çeşitli sosyal aktiviteler çocuklardan yoğun ilgi gördü. Aileleriyle birlikte şenlik alanına gelen çocuklar, 23 Nisan coşkusunu gecikmeli de olsa büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde yaşadı.
Adıyaman Belediyesi ile Playland iş birliğinde düzenlenen programda çocuklara patlamış mısır, meyve suyu ve çeşitli ikramlar da dağıtıldı. Gün boyunca süren etkinliklerde çocukların neşesi ve kahkahaları Eğriçay Parkı’nı adeta bayram alanına çevirdi.

Şenliğe katılan aileler de etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirerek çocukların moral bulduğunu ve uzun süre sonra böyle kapsamlı bir organizasyonda eğlenme fırsatı yakaladığını ifade etti.
Etkinlik alanını ziyaret eden Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklarla oyun oynayan, boyama etkinliklerine katılan ve hatıra fotoğrafları çektiren Tutdere, ailelerle de sohbet ederek taleplerini dinledi.

Başkan Tutdere yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan acı olaylar nedeniyle ertelenen etkinlikleri daha güçlü ve daha coşkulu bir şekilde gerçekleştirmek istediklerini belirterek, çocuklara verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Çocukların mutluluğunun kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Tutdere, “Onlar bizim en kıymetlilerimizdir. Çocuklarımızın güven içerisinde büyüdüğü, mutlu olduğu ve geleceğe umutla baktığı bir Adıyaman için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Tutdere ayrıca belediye olarak sosyal, kültürel ve çocuk odaklı etkinlikleri sürdüreceklerini belirterek, çocukların moral ve motivasyonunu artıracak projelere öncelik vermeye devam edeceklerini kaydetti.
Eğriçay Parkı’nda düzenlenen çocuk şenliklerinin 9 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar devam edeceği bildirildi.
Next





