BESNİ GÜNCEL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Millî Güvenlik Konferansları Açılış Programı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve etkin bir aktör konumuna yükseldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin artık başkalarının senaryolarında kendisine rol biçilen bir devlet olmadığını ifade etti.
Türkiye'nin kendi öncelikleri doğrultusunda hareket ettiğini belirten Erdoğan, Körfez bölgesinden Kuzey Afrika'ya ve Doğu Akdeniz'e uzanan dış politika adımlarının artan öz güven, planlama kabiliyeti ve bağımsız hareket etme iradesinin sonucu olduğunu söyledi.
"TERÖRSÜZ TÜRKİYE STRATEJİK BİR DEVLET VİZYONUDUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörsüz Türkiye" sürecinin yalnızca güvenlik odaklı bir politika olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, bunun Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda şekillenen stratejik bir devlet vizyonu olduğunu dile getirdi.
Sürecin başarıyla tamamlanmasının ülkenin iç bütünlüğünü daha da güçlendireceğini ifade eden Erdoğan, aynı zamanda Türkiye'nin güvenliğini tahkim ederek milletin önünde yeni fırsatlar ve yeni kapılar açacağını söyledi.
BÖLGESEL GÜÇ VURGUSU
Türkiye'nin son yıllarda izlediği politikalarla bölgesel ve küresel ölçekte etkisini artırdığını kaydeden Erdoğan, ülkenin artık kendi hikâyesini yazan, kendi geleceğini şekillendiren ve bölgesinde oyun kurucu bir aktör olduğunu dost ve düşman herkese gösterdiğini ifade etti.
Millî Güvenlik Konferansları kapsamında yapılan program, güvenlik politikaları, bölgesel gelişmeler ve Türkiye'nin stratejik hedeflerine ilişkin değerlendirmelerle devam etti.
#BesniGuncel #Erdoğan #MilliGüvenlik
Next




