BESNİ GÜNCEL - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 5510 sayılı Kanun'un 4/1-(c) bendi (Emekli Sandığı) kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 2026 yılı Temmuz dönemi zam farkı ödemelerinin 24 Temmuz Cuma günü başlayacağını açıkladı.
ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILACAK
SGK'nın açıklamasına göre, 1 Temmuz 2026 tarihinden geçerli olmak üzere oluşan aylık farklar, banka ve PTT şubelerindeki hesaplara aktarılacak.
Her ay aylık alanlara 1 aylık maaş farkı, aylıklarını üçer aylık dönemler halinde alanlara ise ödeme dönemlerine göre 1, 2 veya 3 aylık maaş farkı ödenecek.
2,49 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK
Açıklamada, zam farkı ödemelerinden 2 milyon 491 bin 370 kişinin yararlanacağı, toplam ödeme tutarının ise 14,5 milyar lira olduğu bildirildi.
SSK VE BAĞ-KUR AYLIKLARI DA ZAMLI ÖDENİYOR
SGK ayrıca, 5510 sayılı Kanun'un 4/1-(a) (SSK) ve 4/1-(b) (Bağ-Kur) kapsamındaki gelir ve aylıkların da ödeme günlerinde zamlı olarak ödenmeye başlandığını duyurdu.
#SGK #EmekliSandığı #Emekli #DulVeYetimAylığı #ZamFarkı #Maaş #SSK #BağKur #Ekonomi #BesniGüncel
Next




