Besni Eğitim Vakfı Mütevelli heyet üyesi ve VKS İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Onur Kumral başkanlığında Nijerya Akwa İbom Eyaleti Valisinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Çırağan Sarayında gerçekleştirilen toplantıya BEV Başkanı İbrahim Bağış ve yönetim kurulunun yanı sıra Türkiye'den iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan hemşerimiz Onur Kumral, Nijerya'nın özellikle üretim konusunda deneyimi olan Türk iş adamları için önemli fırsatlar sunduğunu, hükümet yetkilileri ile yaptığı görüşmede, Türkiye'den Nijerya'ya yatırım yapacak Türk iş insanları için Organize Sanayi Sitesi kurulduğunu, burada üretim yapacak olan iş insanlarına önemli teşvikler verileceğini belirtti. Kumral; "Nijerya'nın Akva İbon Eyaleti'nin 6.5 milyon nüfusu var. Burada Türkiye'den gelen iş adamları için büyük bir sanayi bölgesi yapılarak Türkiye'den gelerek iş yapmak isteyen iş adamlarının hizmetine sunuldu. Nijerya fırsatlar ülkesidir. Biz de burada iş kuracaklara elimizden geldiğince yol gösterecek, elçilik ve valilik kanalıyla yardımcı olacağız. Nijerya petrol bölgesi olduğundan ekonomik anlamda rahat bir yerdir. Üretilen ürünün satışı konusunda rahat olabilirsiniz. Bu konuda da sizlere yardımcı olacağız. Siz üretin satışı kolay.  

Biz Nijerya'da Afrika'nın en büyük şiringa fabrikasını kurduk. Yıllık 400 milyon adet şiringa üretiyoruz. Ayrıca un fabrikamızda var. Yakın zamanda başka fabrikalar da kuracağız" dedi.

Doyurucu bilgiler aldıklarını söyleyen iş adamları Onur Kumral'a teşekkür etti.