AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, geçtiğimiz Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen Ak Parti Grup Toplantısı’na Başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kürsüden pek çok alanda müjdeleri halk ile paylaştığını söyledi.

Bu müjdeler arasında Halk Bankası'ndan esnafa kredi müjdesinin de bulunduğunu söyleyen Başkan Çiğdem; "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Halk Bankası tarafından esnaf ve sanatkarlara işletme giderlerini karşılamaları için toplam 22 milyar Türk Lirası düzeyinde kredi kullandırılacağını ifade ederken, 22 milyarlık kredinin 10 milyar liralık kısmı 2019 yılının ilk çeyreğinde, kalan kısmı da yıl içerisinde esnafa kullandırılacak" dedi. 

Halk Bankası'nın 2019 yılı içerisinde kullandırılacak esnaf kredisi hakkında detayların açıklandığını da söyleyen AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem; "Kredi kullanımları 9 Ocak 2019 Çarşamba itibari ile başladı. Cumhurbaşkanımız, konuşmasında reel sektörde yaşanan daralmanın ve sıkışıklığın büyük oranda atlatıldığını ve bu kredi ile daralmanın etkilerinden tamamen ülke olarak sıyrılacağına da inandığını özellikle belirtti. Halk Bankası esnaf kredisi 2019 yılında esnafa düşük faiz oranı ile verildikten sonra geri ödemelerin uzun vadede küçük taksitler halinde yapılması ön görülüyor" dedi.

ZİRAAT BANKASI KREDİ KARTI BORCU KAPATMA KREDİSİ VERECEK

Cumhurbaşkanı tarafından verilen diğer bir müjdenin de kredi kartı borç kapatma olduğunu söyleyen Başkan Çiğdem; "Kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlar için de müjde verdi. Bu müjdeye göre, vatandaşın kredi kartı borcu hangi bankadan olursa olsun, Ziraat Bankası kredi kartı borcu kapatma kredisi sağlayarak vatandaşın kredi kartı borcunu tek çatı altında toplayacak ve kapatacak.

Ziraat Bankası kredi kartı borcu kapatma imkanı sayesinde kredi kartı borçlarını ödemekte güçlük çeken milyonlarca vatandaş borçlarını Ziraat Bankası’ndan elde edecekleri kredi ile kapatma imkanına kavuşacak. Bir anlamda vatandaş Ziraat Bankası borç transferi kredisi kullanmış olacak. Ziraat Bankası transfer kredi sayesinde kredi kartı borçları uzun vadede küçük taksitler halinde ödenebilecek. Ziraat Bankası kredi kartı borcu kapatma imkanı sayesinde vatandaşın kredi kartı nedeni ile takibe düşmesinin de önüne geçilmiş olacak. Bu durum, kredi kartı borçlularının KKB puanının düşmesinin önüne geçecek. Vatandaşın kredi skoru bozulmayacak ve ileride kredi kullanmak istediğinde problem yaşamayacak" dedi.

Vatandaşın Ziraat Bankası’ndan alınan kredi ile herhangi bir bankaya olan kredi kartı borçlarını kapatma imkanı yakalayacağını da sözlerine ekleyen Av. Mustafa Çiğdem; "Vatandaşın Ziraat Bankası’na olan kredi borcunu ise aylık gelir doğrultusunda uygun taksitlerle ödemesi planlanıyor. Piyasa koşullarından düşük oranda faiz ile kullandırılacak Ziraat Bankası kredi kartı borcu kapatma kredisi sayesinde kredi kartı borçlarını ödeyemeyenler rahat bir nefes almış olacak. Kredi kartı borcu ödeme devlet desteği kredisi kapsamında pek çok farklı bankaya kredi kartı borcu olanlar da bu imkandan yararlanabilecek. Vatandaşlar kullanacakları kredi kartı borcu kapatma kredisi ile tüm kredi kartı borçlarını kapatarak tek çatı altında toplayabilecek" dedi.

ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK

Cumhurbaşkanı'nın çiftçiye verilecek tarımsal desteğin müjdesini de açıkladığını söyleyen Başkan Çiğdem; "2019 yılı Ocak ayı içinde ödenecek fark ödemesi buğday, mısır ve çeltikte 550 milyon lira, buzağı desteği ödemelerinde 525 milyon lira, çiğ süt desteği ödemelerinde 340 milyon lira, yem bitkileri desteğinde 269 milyon lira, sertifikalı tohum kullanım desteğinde 100 milyon lira, çevre amaçlı tarım alanı koruma desteğinde 84 milyon 500 bin lira. Diğer destekler de 167 milyon lira olmak üzere çiftçilerimize verilecek tarımsal destek toplam 2 milyar 35 milyon lira" dedi.

80 LİRALIK ELEKTRİK FATURASINI DEVLET ÖDEYECEK

AK Parti iktidarlarının en önemli özelliğinin sosyal devlet olmanın tüm gereklerini yerine getirmesi olduğunu ifade eden Başkan Çiğdem, "Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kilovat/saate kadar elektrik tüketimlerini devletimiz üstlendi. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede, her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devletimiz karşılamış olacak" dedi.

Çiğdem, toplumun çeşitli kesimlerine yönelik açıkladığı tedbir ve özellikle esnafa destekleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.