2015 yılında kurularak faaliyetlerini sürdüren Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 6. basamaktan 5. basamağa yükselirken, esnafa daha kolay ve daha masrafsız kredi sunma imkanına kavuştu.

Besni esnafına hizmet için bu kooperatifi kurduklarına dikkat çeken Başkan Arif İşitmen; "Daha önce 6. basamakta idik. Girişimlerimiz sonucu 5. basamağa yükseldik. Böylelikle ekspertiz masrafları ortadan kaldırılmış oldu" dedi.

Kredilerden faydalanmanın her esnafın en doğal hakkı olduğunu anımsatan İşitmen; "Bize kredi talebinde bulunan esnafımıza  elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız" dedi.

Kooperatifin önümüzdeki dönemde kullandırdığı krediler açısından büyük başarı sağlayacağını da açıklayan Başkan İşitmen; "Daima esnafımızın yanında olacağız. Sorunlarınıza çözüm, taleplerinize cevap vermek için çabalayacağız. Sizlere hizmet etmek bizler için gurur olacaktır. Bu hizmet ve kredilerimizden sadece Besni merkezde değil, köy ve belde esnafımızda rahatlıkla faydalanacaklar. Kullandırdığımız hazine destekli bu kredilerde devlet faizin yarısını ödediği için kefalet kooperatifi olarak esnafımıza uygun kredi imkanı sunuyoruz.

Kooperatifimiz kurulduğu günden bu yana bizlere daima destek olan, Meclis Grup Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın'a, Adıyaman Milletvekillerimize, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Erdoğan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.