Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, tarımsal desteklemelere ilişkin kararın 26 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilere ödenecek tarımsal desteklerin belirlendiğini söyledi.

Pamuk ve çeltikte çiftçilere dekar başına 40 TL mazot desteği verileceğini söyleyen Başkan Sümer; "Dekar başına 4 lira gübre desteği ile birlikte pamuk ve çeltik üreticisine dekar başına toplam 44 TL destek ödenecek.

Ayçiçeği, soya, dane mısır ve patates için çiftçilere dekar başına 19 TL mazot ve 4 lira gübre desteği ödemesi yapılacak. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf üretenlere dekar başına 15 TL mazot, 4 lira gübre olmak üzere 19 TL destek verilecek. Nohut, mercimek ve kuru fasulyede dekar başına 14 TL mazot 4 lira gübre ödemesi yapılacak. Tarlasını ekmeyip nadasa bırakanlara ise dekar başına 6 lira mazot desteği ödenecek.

Toprak analiz desteği ise 50 dekar’ın üstünde tarım arazilerinde her 50 dekara kadar Toprak Analiz Laboratuarına  40 lira olarak yapılacak.

Tarımsal desteklemelerle ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Bu desteklerin içerisinde tarımsal sulamada kullanılan enerjiye de destek verilmesini bekliyoruz. Bu destek üretime katkı sağlayacaktır" dedi.