“2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”, Yükseköğretim Kurumu Başkanlığınca düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleştirilen törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile bu yılın ödül kazanan üniversitelerinin rektörleri çevrimiçi katıldı.

Engelsiz Üniversite Ödülleri için üniversitelerden yapılan başvurular sonrasında gerçekleştirilen titiz değerlendirmelerle ‘Engelsiz Üniversite Bayrakları’ sahiplerini buldu.
Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla, Turuncu, yeşil ve mavi olmak üzere üç alandaki ödüller verildi.  

Engelsiz Üniversite Ödülleri için bu yıl 114 üniversiteden farklı kategorilerden 837 başvuru yapıldı ve titiz değerlendirmelerden geçirildi. Bu değerlendirmelerin ardından Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi “2021 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülü”ne layık görülerek Turuncu Bayrağın sahibi oldu.