İlçemize bağlı Yazıbeydilli Köyü'nde 4 derslikli bir ilkokul yapmayı planlayan Besni Eğitim Vakfı Eğitim Gönüllülerinden destek bekliyor,
Vakıf yönetim kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Değerli Mütevellilerimiz ve Eğitim Gönüllülerimiz; 

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) ile İlkokulumuz projesi adı altında; eğitimin zor koşullarda, kısıtlı imkânlarla yapıldığı bölgelere yeni okullar inşa etmeyi ve bu okulların etkin kullanılmasını sağlamayı amaçlayan bir projeyi Besni Yazıbeydilli köyünde uygulamak için çalışmalara başladık.

Adıyaman ili Besni beldesi Yazıbeydilli köyünde öğrenciler, ekteki dosyamızda da paylaştığımız üzere ahırdan bozma bir çatı altında eğitim almaya çabalıyorlar. BEV ve  BÜYAP yöneticileri olarak  02 Temmuz’da  köyü ziyaret ettik ve bu acil ihtiyaçlarını yerinde saptadık. Köydeki öğrenciler için 4 derslikli bir ilkokul yapılacaktır.

Adıyaman Valiliği ile bire bir görüşerek gerekli izinleri alınmış ve gerekli anlaşmalar yapılmıştır.(Arazi, gönüllü müteahhit vs.). 

Okulumuzun  2015-2016 eğitim öğretim dönemine yetişmesi için inşaata başlama tarihini 15 Temmuz 2015 dir. 02-04 Ekimde yapacağımız 17. Besni Eğitim Bayramı’nda açılışını yapacağız. Yani zamanımız çok sınırlı.

İnşaata başlayacak durumdayız ancak sürdürebilmesi için bir miktar maddi  desteğine ihtiyacımız var. Bu bağlamda ne oranda olursa olsun yapacağınız  katkılar  bizim için çok kıymetlidir.

‘İlkokulumuz Projesi’  ile ilgili yorum, soru ve görüşlerinizi içtenlikle bekliyoruz.