Yazar, SANLAB Simülasyon tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk ve tek Bekoloder Simülatörü, Forklift Simülatörü ve Telehandler Simülatörlerini test etti. Simülatör deneyiminin ardından gerçekleştirilen teknik gezi ile SANLAB üretim tesislerinde bulunan yüksek teknoloji üretim metotlarını da yerinde inceledi.

Donanımlar ile ilgili açıklama yapan SANLAB Simülasyon Kurucusu Salih Kükrek, simülatörlerde mevcut olan orijinal donanımlar sayesinde öğrencilerin gerçek makineye çok daha hızlı aşinalık kazandığını ve gerçek uygulamalarda zorlanmadığını ifade etti.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştiren ve bilgilerinin daha kalıcı olmasına imkan veren simülasyon eğitimi gibi yenilikçi eğitim yaklaşımının uygulanmasının önemine vurgu yaparak, bölge işgücü ihtiyacının giderilmesine katkı sağlanması ve mesleki eğitimin gelişmesi için teknolojik ürünlerin kullanılmasındaki yapılacak işbirliğinin ve özellikle meslek liselerinin üst düzey kalifiye eleman yetiştirmesinde önemli olduğunu söyledi.