Yazar, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Yüce Allah insanı, eğitilmeye en müsait varlık olarak yaratmıştır. İlk insan ve ilk Peygamber Hz. Adem’e bütün isimleri (kelime ve dilleri) bildirmiş, kalem ile yazmayı da, O öğretmiştir. Sevgili Peygamberimiz (sav) de, “Ben  öğretmen olarak gönderildim.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 328) buyurarak, bu mesleği kutsallaştırmıştır. Yine kendisine gıbta edilecek, imrenilecek iki sınıftan birinin “Allah’ın kendisine vermiş olduğu ilim ve hikmetle hükmeden ve onu halka öğreten kimseler”  (Riyazüs-Salihîn C:2 Shf: 2) olduğunu bize haber vermiştir.
Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlik; geçmişte olduğu gibi aklın ve bilimin ışığında 21. yüzyılda da kendini geliştiren ve bilgiyi akıllıca kullanan öğretmenlerin omzunda yükselecektir.
Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir,öğretmen.
Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.
Öğretmen her şey değil, her şeye açılan kapı olmalı. Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir.
Öğretmen Kendini sadece okul ile sınırlamayacağı gibi toplumdan soyutlayamaz. Çünkü o bir liderdir. Toplumun içinde olmalı bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel hayatına katılmalı, katkı sağlamalı ve yönlendirmelidir. Yönlendirmelidir ki; 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yaşatılan hain darbe girişiminin yaşandığı bir gece bir daha yaşanmasın, bozuk düşünceleri yok etsin, genç neslimizin yanlış taraflara yönlendirilmesinin önüne geçebilsin. Zaten bu  bozuk düşünceler ile mücadele etmiyorsa bu kişilere öğretmende dememizin bir manası kalmayacaktır.
Bu düşüncelerle ebediyete intikal etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm silah arkadaşları,şehitlerimize ve öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor,tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.