Ücretli öğretmenlik görevlendirmesinde KPSS puan üstünlüğü, alan yeterliliği ve sertifika gibi şartlar aranacağını söyleyen Yazar; "Ücretli öğretmenlik başvuru formuna ulaşmak isteyenlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün resmi sitesi besni.meb.gov.tr adresine girerek duyurular kısmına girmesi yeterli olacaktır. Duyurular kısmında yer alan formu indirerek form üzerindeki yönlendirmeler ile kolayca başvuru formunu doldurup istenilen belgeler ile beraber Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları birimine elden teslim etmeleri gerekmektedir" dedi.

Son başvuru tarihinin 8 Eylül olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; "Başvuru yapacak arkadaşlarımızın bu tarihe kadar muhakkak başvuru yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde bu tarihten sonra başvuru alınmayacağı için bu yıl ücretli öğretmenlik yapamayacaklardır" dedi.

Ücretli öğretmen görevlendirmede esas alınacak kriterler hakkında da bilgi veren Yazar; "Öncelikli olarak (KPSS puanına sahip) Yüksek Öğretim Kurumlarının öğretmenliğe kaynak teşkil eden lisans düzeyindeki programlarından mezun olanlar değerlendirilir. Bu şekilde ihtiyacın karşılanamadığı durumlarda Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek kriter ve öncelik sırasına göre diğer yüksek öğretim kurumu mezunları da ücretli öğretmen olarak çalışabilmektedir.

Uzak mesafede bulunan köylerde bulunan ve kimsenin gitmek istemediği okullarımıza talep olmadığı takdirde, yakın mesafede ikamet eden kişilerde görevlendirilecek olup puan şartı aranmayacaktır" dedi.