Öğrenci ve veliler tarafından Matematik, Türkçe, İngilizce, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nde iptali istenilen sorulara yönelik 36 bin kişinin destek verdiği 32 imza kampanyası başlatıldı.

TEOG'a itiraz yağmuru mine ozdemir Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavlarda çıkan sorulara yönelik öğrencilerin ve eğitimcilerin itirazları gelmeye devam ediyor.

TEOG-1'de 8 sorunun iptali isteniyor. Sınav sonrasında elektronik imza sitesi change.org'da, Türkçe testinde yer alan 'Unutmak' kelimesinin anlamıyla ilgili sorunun, kelimenin anlamının doğru kullanılmadığı gerekçesiyle iptal edilmesine yönelik kampanya başlatıldı. Ayrıca bazı öğrenci ve veliler de Türkçe testinin A Kitapçığı'ndaki 15. sorusunun iptalini istiyor.

Pek çok veli soruların iptal edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) dilekçe gönderdi. Yapılacak itirazlar için 20 TL ödenmesi gerekiyor. MEB'in verdiği bilgiye göre itirazlar soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayınlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde ÖDSGM sitesinde yayınlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabiliyor.

ajanskamu.com