Adıyaman çadır kentinde açılan ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimlerini sürdürerek yarıyıl tatiline giren Suriyeli çocuklar için karne töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ve Suriyeli çocukların aileleri katıldı.

Karnelerini Vali Vekili Murat Süzen’in elinden alan Suriyeli çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
Suriyeli 3 bin çocuğun karne sevincine ortak olduklarını belirten Vali Vekili Murat Süzen, "Ülkemizde öğrencilerimizin yaşadığı karne heyecanına ülkelerindeki olaylar nedeniyle kaçarak ilimize yerleşen Suriyeli çocukları da bu sevince ortak etmek istedik" dedi.
Burada kalan Suriyeli çocuklar için ilk, orta ve lise okulları açtıklarını ve bu okullarda Türk ve Suriyeli öğretmenlerin müşterek ders verdiklerini belirten Vali Vekili Süzen, “Bugün Adıyaman Çadır kentinde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin karne sevincine ortak olmak için bir araya geldik. Suriyeli ailelerin ve çocukların buruk sevinç ve mutluluğunu görmek bizleri de çok mutlu etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak biz bu insanlara sahip çıktık. Bu çocukların yüzündeki tebessüm inşallah hiç eksik olmaz” dedi.
Karne heyecanı yaşayan 3 bin Suriyeli çocuk ise, sevinçlerine ortak oldukları için Vali Vekili Murat Süzen’e ve kendilerini yetiştiren öğretmenlerine teşekkür etti. Karnelerini alıp Türkçe şarkılar söyleyen Suriyeli ana sınıfı öğrencileri ise protokol üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.