Merinos Al Erdemoğlu Fen Lisesi Konferans Salonunda Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Şube Müdürlerinin yanı sıra Besni, Belde, köy okulları ve kurumların müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğtiim Müdürü Mehmet Demirel, "Toplantıya katılım sağlayan bütün müdürlerimize hoş geldin diyor ve bu toplantının ilçemiz eğitimine hayırlar getirmesini diliyorum. Bilindiği üzere 17 Haziran'da okullarımızda sene sonu karnelerinin verilmesiyle 2021-2022 eğitim öğretim yılını bitirdik. Bu seneyi çok şükür, pandemiyle mücadele ederek, okullarımızı açık tuttuk ve çok önemli bir aksaklık olmadan da sonuçlandırdık. Lise ve ortaokul son sınıf öğrencilerimiz de sınavlarına girerek bu zorlu süreci neticelendirdiler. Acısıyla tatlısıyla bitirdiğimiz bu eğitim öğretim yılında emek veren bütün yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Senenin genel bir değerlendirmesini de yapan Demirel, konuşmasının devamında, "Beraber çalıştığımız sürece ortaya güzel ürünler çıkarabiliyoruz. Bu duruma Besni ölçeğinde baktığımızda, özellikle uygulamakta olduğumuz BENAP projesinde bunun sonuçlarını daha net görme imkanımız oldu. Gerek akademik anlamda, gerekse sportif ve kültürel alanlarda olumlu sonuçlar elde ettik. Bugünkü toplantıda ilçemizin genel eğitim değerlendirmesini yapıp artı ve eksileriyle bunu masaya yatıracağız. Şube Müdürü arkadaşlarım da kendi birimleriyle ilgili değerlendirmede bulunup, sizlerden gelen geri bildirimler de değerlendirme yapılacaktır. Tekrardan toplantının ilçemiz eğitimine hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Daha sonra yıl içinde gözlenen problemler ve bunların giderilmesi ile olumlu gelişmelerin de güçlendirilmesi konusunda istişare edildi. Şube Müdürleri de kendi birimleri hakkında değerlendirmede bulunarak, okul müdürlerinden gelen sorular cevaplandırıldı. Ayrıca; 10.000 okul projesi, BENAP, okulların onarımı ve inşaat, yeni yapılan okul binaları, taşımalı eğitim, YKS ve LGS sınavları, yaz DYK kursları, yaz kursları vs. konuları konuşuldu.

Değerlendirme toplantısı şeklinde geçen toplantıda ayrıca lise ve üniversite tercih dönemlerinde okullara düşen görevler de görüşüldü. Gelecek eğitim öğretim yılında alınacak tedbirler ve hazırlıkların bir an önce başlanması tavsiyesinde bulunuldu. Karşılıklı soruların cevaplandırılması sonunda iyi temennilerle toplantı sonlandırıldı.