Gerçekleşen konferansa Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ömer Polat, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Kara, öğrencilerle gerçekleştirdiği oturumda öğrenme süreçlerinden ve konuyu anlamlandırarak nasıl öğrenmeleri gerektiğinden, öğretmenlerle gerçekleştirilen oturumda ise öğretmenlerin konuları ne şekilde anlamlandırarak öğrencilere öğretmeleri gerektiğinden bahsetti. Son olarak velilerle yapılan oturumda ise velilerin çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği ve öğrenme-öğretme süreçlerindeki yerleri hakkında bilgi verildi.

Konferans sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel tarafından Prof. Dr. Ahmet Kara'ya plaket takdim edildi.

Konferans sonunda bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel; "Çok eğlenceli ve bir o kadar da dikkat çeken bir sunumdu. Öğrencilerimizi daha iyi anlayabilmek ve öğrencilerimizin daha iyi anlamalarını sağlayabilecek çok güzel yöntemler öğrendik. Bu yöntemler için hocamızın uzun bir süre emek harcadığını tahmin edebiliyoruz. Sayın Prof. Dr. Ahmet Kara hocamıza öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.