2015 Yılı teklif çağrısı kapsamında Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi proje ekibi tarafından Erasmus + K1 (Bireylerin Öğrenme Hareketliliği) kapsamında hazırlananan Teknoloji+Donanımlı Öğretmen= Eğitim Kalite adlı Avrupa Birliği Projesi kabul edildi. Yerli ve dış uzmanlar tarafından incelenen proje ile aynı okuldan toplam 16 öğretmen Avrupa Birliğinin önemli ülkelerinden olan İspanya’da eğitim görecek.

Günler süren titiz çalışmanın ardından ‘Teknoloji + Donanımlı Öğretmen=Eğitimde Kalite’ adlı  proje daha önce onlarca A.B. projesini yazan ve uygulayan, yöremizin bu alandaki en tecrübeli isimleri arasında yer alan ingilizce öğretmeni Arif ÇİFTCİ ve yine Comenıus projelerinin en tecrübeli isimlerinden ingilizce öğretmeni  Sadık ÖZKAN  tarafından kaleme alındı.

Okul müdürü Mehmet Demirel’in başkanlığında İngilizce öğretmenleri Arif Çiftci, Sadık Özkan ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni  Abdurrahman Ateş’ten oluşan Proje ekibi tarafından, proje’ye nihai şekli verildikten sonra  03.03.2015 tarihinde sisteme bilgi girişleri yapıldı. Yapılan çok yönlü titiz değerlendirmelerden sonra proje kabul gördü.

Okul Müdürü Mehmet Demirel göreve geldikten sonra Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi’nde ilk olarak alanlarında uzman öğretmenler tarafından proje ekibi oluşturduklarını dile getirdi. Çok kaliteli ve fedakar bir eğitim kadrosuyla Besni halkına ve yöreye üst düzey hizmet verdiklerini dile getiren Demirel, biz duygusu içerisinde hareket eden bir okul olduklarını ve okul kadrosundaki çalışkanlık arzusunu ödüllendirmek amacıyla projeyi yazdıklarını dile getirdi.

Bu manada okul proje ekibine “Yörenin en iyi proje üreten kişileri ile çalışıyoruz ve çok çalışkan bir eğitim kadromuz var. İyi bir proje hazırlayarak öğretmenlerimize yurt dışında eğitim aldırıp bu konudaki bilgi birikim ve deneyimlerini artırarak öğretmenlerimizi ödüllendirmemiz çok iyi olacaktır.” diye belirtti.

Günler süren proje yazım aşamasında bazen bir kelime için bile saatlerce kafa yorduklarını dile getiren Demirel, projenin yazımı bittikten sonra öğretmenlerden kimleri projeye dahil edelim sorusuna;‘İsteyen bütün öğretmenleri’ karşılığını verdiğini söyledi. Daha sonra öğretmenlerden talep alındığını ve istekli 16 öğretmenin tamamına projeye dahil ettiklerin söyledi.

Böylelikle 2014-2015 Eğitim öğretim yılında üstün performans gösteren okulumuz öğretmenlerini İspanya’da eğitime götürerek ödüllendireceklerini dile getiren Demirel  bu başarının oluşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Neşet Yazar’a teşviklerinden dolayı,  okulundaki öğretmenlere ve proje ekibine de üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

Son olarak bu başarı Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi ailesinin başarısıdır. Bu başarı Besni’mizin başarısıdır ve bu başarı hepimizin başarısıdır”s dedi.

Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi’nin muhteşem başarısı yörede sevinçle karşılandı.