Türkiye´de düzenlenen "Bana AB´yi anlat" adlı kısa öykü yarışmasında Adıyaman ilinde, Avrupa Birliğini anlatan Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Turan birinci olarak dizüstü bilgisayar, Berfin Yücel ise üçüncü olarak satranç takımı kazandı. Ayrıca iki öğrenciye de madalya, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Almanca öğretmeni Bahar Ulutaş Kutlu ve İngilizce öğretmeni Hasan Hüseyin Sert´e dolma kalem, okula ise duvar saati verilecek.

Bunların yanı sıra okul Müdürü Mehmet Demirel ve Almanca Öğretmeni Bahar Ulutaş Kutlu eşliğinde öğrenci Ayşe Turan, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, AB Türkiye Delegasyonu Başkanlığına Büyükelçi Hansjörg Haber´in ve ulusal basının da katılımıyla Ankara´da düzenlenecek olan yarışmada  Adıyaman´ı temsil edecek. 

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar okulu ziyaret ederek burada bir açıklama yaptı. Yazar; " Öğrencimizin 81 ilin temsil edileceği yarışma finalinde Adıyaman´ı temsil etmesi ve 81 öğrenciden biri olması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Her şey inanmakla içindeki gücü keşfetmekle başlar. İşte Ayşe  ve Berfin kızlarımızın bu gücü keşfetmesi sonucu ortaya çıkan bu tablonun bizlerde yarattığı sevinç tarifsizdir. Bu sebeple öğrencilerimizi, okul idaremizi ve öğretmenlerimizi kutluyor, yapılacak olan Ankara finalinde başarılar diliyorum" dedi.