Besni'de ilk olan Z Kütüphane estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkan veren sosyal etkinlik alanı olarak planlanıyor.
Kütüphanenin açılışına Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Köseceli Belde Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, CHP Ilce Baskanı Hakan Kilınç, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Akdoğan, Okul Müdürü Ömer Faruk Okuşlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Z Kütüphanenin açılışının ardından açıklama yapan Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya; "Besni İlçemizde ilk olan, Adıyaman’da ise sadece 2 okulda bulunan Z Kütüphanemizin açılışını Köseceli Ortaokulunda gerçekleştirdik. Z-Kütüphaneler estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerimizin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkân veren sosyal etkinlik alanları olarak planlanmıştır. Z-Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerimiz bilgiye erişimde fırsat eşitliği, sesli ve elektronik kitaplara ulaşım kolaylığı, modern ve estetik tasarım ile pedagojik uygunluk konularında hep bir adım önde olacaklar.
Köseceli Ortaokulumuzda hayat bulan İlçemizin İlk Z-Kütüphanesi projesi kapsamında kütüphane 91 m2 üzerinde inşa edilmiştir. Tadilat, Altyapı, Mobilya tasarımı, Bilgisayar alımları, Yazıcı olanakları ile 5.000‘in üzerinde kitap ile toplamda KDV dahil 70.000 TL’ye mal olmuştur. Taşınabilir raflar, Ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar ile Okuma zevki uyandıran ortamı ile Ülkemizin ender kütüphaneleri arasındaki yerini almıştır. Milli Eğitim Bakanlığına sunulan ve okul idarecilerimizin de takipleriyle kabul edilmiştir. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen başta Köseceli Ortaokulu müdürümüz olmak üzere diğer idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu projeyi önümüzdeki yıl ilçemizdeki diğer okullara da kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Z Kütüphane Besni'mize, Köseceli halkımıza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.