Okullarda düzenlenen açılışlara Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Yüksel, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E. Soydan Doğru, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Köseceli Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Bilim Fuarında öğrenciler ve yürütücü öğretmenler tarafından hazırlanan 24 proje davetlilere tanıtıldı.

Daha sonra Şehit Recep İnce Ortaokulunun TÜBİTAK Bilim fuarı açılışı gerçekleştirildi. Burada da öğrenciler hazırladıkları 12 projeyi davetlilere tanıttı.

Ayrıca okulun isminin Şehit Recep İnce olarak değiştirilmesinin ardından okul idaresi tarafından, 8 Temmuz 2017 tarihinde Bitlis'te bölücü terör örgütü mensuplarının yola tuzakladıkları EYP'nin infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Recep İnce anısına okula şehit köşesi yaptırıldı.