Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mesleki eğitim merkezi programı kapsamında önceki öğrenmelerin tanınması amacıyla yapılan kalfalık ve ustalık sınavları gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında yürürlüğe konulan önceki öğrenmelerin tanınması, denklik ve ölçme değerlendirme işlemleri ile ilgili usul ve esaslara ilişkin yönerge kapsamında geçtiğimiz Nisan ayı içinde Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine müracaat ederek sınavlara katılmaya hak kazanan 64 kalfa adayı ile 17 usta adayı belge almak için sınavlara katıldı. Toplamda 81 kalfa ve usta adayının katıldığı sınavlar ortak dersler, alan ortak dersleri, dal dersleri ve mesleki uygulama oturumlarından oluştu.

Sınavlar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nevzat Avşar; "MEB önceki öğrenmelerin tanınması ve denklik yönetmeliğini yayınlanmasıyla beraber farklı yollarla ilçemizde farklı meslek dallarında faaliyet yapan ama bugüne kadar mesleğe yönelik belge almamış olan esnaflarımıza ulaştık.  Çok sayıda müracaat aldık ve İl Denklik Komisyonuna sunduk. İl Denklik Komisyonunun onayından geçerek sınavlara katılmayı hak eden kalfa ve usta adayları 06 Haziran - 13 Haziran tarihleri arasında toplamda 12 alan 28 farklı dalda sınava girdi. Çok yoğun bir sürecin sonunda yapılan planlama doğrultusunda hiçbir aksaklık yaşanmadan sınavlarımızı tamamladık. Sınavların başarılı bir şekilde uygulanmasında emeği gecen okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum" dedi.