Okulda düzenlenen programa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi H.Ömer Şahin, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş; "Şu an üzerinde yaşadığımız toprakların her bir karışı için binlerce şehit verilmiştir. Bu toprakların bedeli, canla, kanla ödenmiştir. Uğruna dünyaları verseler, yine de değişilmez. Bu ruhla; Malazgirt'ten Miryakefalon'a, Sırpsındığından Kosova’ya, Niğboludan İstanbul’un Fethi’ne, Çaldıran’dan Mohaç’a , Preveze'den Çanakkale'ye,  Kutul emareden Sakarya Meydan Muharebesine  30 Ağustos Zaferinden, 15 Temmuz Destanına kadar nice mücadeleler, nice zaferler Allah'ın izniyle kazanılmıştır.

İnanıyoruz ve biliyoruz ki, tıpkı İstiklal mücadelesi gibi varlık yokluk mücadelesinin verildiği 15 Temmuz gecesi de ümmet ve memlekete hainlik yapanların heveslerini kursaklarında bırakan ruh istiklal marşı ruhudur Ve yine inanıyoruz ki, bugün sınır ötesinde haçlı ordularına karşı mücadele eden kahraman ordumuz da aynı ruh ile Allah'ın izniyle zafere ulaşacaktır. Dualarımız şanlı ordumuzadır.

Bu vesileyle bugüne kadar vatanı uğruna, mukaddesatı uğruna şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum" dedi.

Program edebiyat öğretmeni Mehmet Baki Arık tarafından hazırlanan ve yönetilen "İstiklal Marşına Giden Yol" konulu tiyatro ile devam etti. Tiyatro esnasında salonun tamamının ayakta İstiklal Marşının on kıtasını söylemesi duygulandırdı.