İlçemizde geçen yıl çürük raporu verilen 4 derslikli Şehit Hasan Gülten İlkokulu, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesiyle yıkılarak 500 bin liraya yeniden inşa edilip geçtiğimiz günlerde törenle eğitime açıldı. Batıdan doğuya uzanan sevgi ve kardeşlik eli bu kez Besni ilçesi Yazıbeydilli köyündeki Şehit Hasan Gülten İlkokulu öğrencilerinin üşüyen ayaklarını ısıtmak için uzandı.
Nemrut rotary Kulübü Dönem Başkanı Hasan Öztürk;”Türkiye’nin en doğusunda bulunan bir kulüp olarak kardeş kulüp olduğumuz ve her yıl farklı projelerde birlikte bir şeyler yapabilmek için sürekli görüştüğümüz İstanbul 2420. Bölge kulüplerinden Caddabotan Rotary Kulübü bizleri unutmadı. Sevgili Başkanımız Seda Davran, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin desteği ile yapımı tamamlanan Besni ilçesi Yazıbeydilli köyündeki Şehit Hasan Gülten İlkokulunda okuyan yaklaşık 50 öğrenci yaklaşan kış aylarında ayakları üşümesin diye yeni bot ve ayakkabı yardımında bulunalım teklifimizi hiç düşünmeden kabul ederek çocukları mutlu etti. Bizde Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Burhan Kömüroğlu’nun desteği ile bizlere eşlik eden Diş Hekimi arkadaşımız Orçun Çavuş ile seçtiğimiz proje okulumuz olan Şehit Hasan Gülten İlkokulundaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verdik. Eğitim sonrasında çocuklara diş fırçası ve macun hediye ettik. Yaşadığımız mutluluk tarif edilemez. Ülkemizin en batısındaki Caddebostan Rotary Kulübünün bizlere desteği ile Yazıbeydilli Köyündeki öğrencileri mutlu etmeyi başardık. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra da daha farklı projelerle sevgili öğrencilerimizi mutlu etmeye devam edeceğiz” dedi.
Rotary 2430. Bölge Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet ve Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Hasan Öztürk ile birlikte kulüp üyeleri, İstanbul Caddebostan Rotary Kulübünün gönderdiği yardımları dağıtıp, Diş Hekimi Orçun Çavuş’un öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda verdiği eğitimlerden sonra öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.