Personelinin her alanda kendini geliştirmesi ve ilerlemesine önem veren TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü, kurum ve kuruluşlardan destek alarak teknik ve sosyal faaliyetler düzenlemeye devam ediyor. TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü, son olarak Şahinbey Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü personeline merkez hakkında bilgi verildi.
 
7’den 70’e kurs
 
Sunumu, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi müdür yardımcılarından Gülten Şahin ve Ömer Yaşarsoy yaptı. Müdür Yardımcısı Gülten Şahin, sunumunda 36 aylık bebeklerin bile kursiyer olarak alındığı 7’den 70’e herkes için kurs açtıklarını ifade etti. Genel Müdürlüğün hayat boyu öğrenme kapsamında 3.004 kurs açtığını belirtti. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde Şahinbey Halk Eğitim Merkezi olarak 2.890 kurs açtıklarını ve 58.720 kursiyerlerinin olduğunu belirten Şahin, Türkiye’de en çok kurs açan halk eğitim merkezi olduklarını sözlerine ekledi.
 
Talep varsa kurs da var
 
Müdür Yardımcısı Ömer Yaşarsoy ise sunumunda, Şahinbey Belediyesinin 81 tesis açtığını, 12 kişinin olması halinde istenilen kursları açabildiklerini ifade etti. Okuma yazma gibi temel kurslar için ise tek kişinin talebinin bile yeterli olduğunu ekledi.
 
Halk Eğitim Merkezi Suriyelilere Türkçe öğretti
 
Müdür Yardımcısı Yaşarsoy, meslek geliştirme, meslek kazandırma, sınavlara hazırlık, okuma-yazma, aşçılık, spor, müzik gibi temel konuların yanında hasta bakımı, hijyen gibi değişik konularda da kurs açtıklarını, yabancılara Türkçe kurslarının olduğunu, talep edilen okullarda da müzik, satranç, wushu vb. Uzakdoğu sporları gibi çok çeşitli kurslar açabildiklerine vurgu yaptı.
 
TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü personelinin sorularının cevaplandırıldığı sunumda Bölge Müdürü Orhan Deha Dede’nin Şahinbey Halk Eğitim Merkezi yetkililerine teşekkürü ile toplantı tamamlandı.