Erdemoğlu Holding tarafından ilçemizde yapımı tamamlan ve geçtiğimiz yıl az sayıdaki öğrenci ile eğitim öğretim hayatına başlayan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'ndeki İşletme ve Tekstil Mühendisliği bölümlerine YSK yerleştirme sonuçlarına göre toplam 49 öğrenci yerleşti.

İşletme Bölümü 30+1 kontenjanı ile dolarken, 20 kontenjan olan Tekstil Bölümünü 18 öğrenci tercih etti. Fakülte bu yıl kontenjanını doldurarak 49 öğrenci ile eğitim öğretime devam edecek.

Geçtiğimiz yıl İşletme ve Tekstil Mühendisliği Bölümü ile eğitim hayatına başlayan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi İşletme Bölümünde 15, Tekstil Mühendisliği Bölümünde ise 4 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına başlamıştı.  

Fakültedeki İşletme ve Tekstil  Mühendisliği bölümlerini tercih edecek olan öğrencilere Mehmet Erdemoğlu Vakfı tarafından karşılıksız burs imkanı sağlanacak. Fakültenin İşletme Bölümü ile Tekstil Mühendisliği bölümlerine en yüksek puanla girecek olan ilk 10 öğrenciye aylık 1000 TL, ikinci 10 öğrenciye aylık 800 TL, diğer öğrencilere ise aylık 500 TL burs verecek.

Bugüne kadar, okul, yurt, sağlık ocağı, üst geçit, taziye evleri ve camiler gibi birçok projeye imza atan Erdemoğlu Ailesi'nin Besni'ye kazandırdığı Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin öğrenci sayısının artırılması için Besni seferber olmuştu. Fakültenin öğrenci sayısının artırılması noktasında yapılan girişimler sonuç vererek Fakültedeki bölümlerin kontenjanı doldu.