Türkiye genelinde yapılacak olan sınavla Milli Eğitim Bakanlığı, kendi bünyesinde çalışan ve sınavda başarılı olan yardımcı hizmetlileri memur olarak atamayı planlıyor. Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi üyelerinin sınava hazırlanmaları ve başarılı olmaları maksadıyla sendika binasında kurs düzenliyor. Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Sever düzenlenen kurslara yoğun ilgi gösterildiğini, 1 ay sürmesi planlanan kursun, alanında uzman kişiler tarafından verildiğini söyledi. İbrahim Halil Sever kursa takviye ve sınava hazırlık kapsamında kursiyerlere hazırlık kitabı da verildiğini vurgulayarak yapılacak sınav hakkında şunları söyledi: “Bu sınavda başarılı olan yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlarımız memur kadrosuna, memur arkadaşlarımız ise şeflik kadrosuna terfi edecekler. Sınav 6 Aralıkta gerçekleştirilecek. Sendika binamızdaki kurs hafta içi her gün mesai saatlerinin bitiminde 19 – 21 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir. Sınav mevzuatının tümünü kapsayan kursumuzda konular alanında uzman kişilerce ders verilmektedir. Sınava girecek tüm üyelerimize üstün başarılar diliyorum”

Eğitim-Bir-Sen’in hesaplarını, planlamalarını, düzenlemelerini, programlarını, teklif ve hak mücadelelerini tüm üyelerini merkeze alarak yaptığını kaydeden Sever, “Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi olarak, eğitim camiasının gizli kahramanları olan memur ve hizmetlilerin kendi kariyer planlamaları doğrultusunda mesleki gelişim ve görevde yükselmelerine duyarlı kalarak; onlardan aldığımız gücü onlara hizmete dönüştürmek sendikacılık anlayışımızın bir gereğidir” dedi.

Yoğun katılımla devam eden kursun, üyelerin başarı için attıkları en büyük adım olmasını temenni eden Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Sever, kursta öğreticilik yapanlara da teşekkür etti.