Erdemoğlu Ailesi Tarafından Besni'ye Verilen Müjdeler;
- 5 Bin Kişilik Spor Salonu
- 1000 Kişilik Pamuk İpliği Fabrikası
- Merinos Ormanları
- 200 Kişilik Yaşlı Bakım Merkezi
- Besnili Çocuklar İçin Adana'da Dil Eğitimi Merkezi

Besni'de 23'ncüsü düzenlenen Besni Eğitim Bayramı açılış konuşmaları ve kortej yürüyüşü ile başladı.Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı organizasyonuyla her yıl geleneksel olarak kutlanan Besni Eğitim Bayramının 23'ncüsü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Program daha sonra Besni Şire Pazarında bulunan yöresel ürün sergisi ile devam etti. Serginin ardından Besni Eğitim Bayramı Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan Ali Erdemoğlu Fen Lisesi ve toplu açılışlar ve Besni Ali Erdemoğlu Yüksekokulu temel atma töreni, Prof. Dr. Üstün Dökmen'in "Gelişmek - Geliştirmek, Öğrenmek - Öğretmek" konulu paneli ve TRT Ses sanatçısı Nazlı Kanaat'ın müzik dinletisi ile ilk gün tamamlandı. Eğitim Bayramının ikinci günü ise Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde program kapsamında çeşitli paneller ve konferanslar akademisyenler tarafından gerçekleştirildi.

Konferansların ardından Sinevizyon ve Ödül töreni ( Geçmişten günümüze Eğitim Bayramı) programı gerçekleştirildi ve başarılı öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Şaban Çağıran moderatörlüğünde 'Zirveye Giden Süreçte Esnaflık Kültürü' isimli panel ile Besni halkı ile buluştu.

Program geleneksel Besni Lisesi ve Ortaokulu öğrencilerinin düzenlediği 6. pilav günü ile devam etti.

23. Besni Eğitim Bayramının son günü Kızılin köyünde kahvaltı ve tekne turu ile sona erdi.

23. Besni Eğitim Bayramına, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gaziantep Valisi Davut Gül, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Yakup Taş, Muhammet Fatih Toprak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, MAHER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, Belde Belediye Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri, STK temsilcileri, Kurum amirleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan BEV Başkanı Andan Sabak Özbay şu ifadelere yer verdi; "1997 Senesinde kurulmuş ve aradan geçen 24 sene içerisinde devamlı güçlenerek bu günlere gelmiş Besni Eğitim Vakfı'mızın 23.'sünü düzenlemiş olduğu Türkiye'de ve Dünya'da ilk olan Besni Eğitim Bayramımıza hoşgeldiniz. Besni Eğitim Vakfımızın bu güne kadar beş bine aşkın öğrenciye eğitim bursları vermiş ve hala aktif olarak 187 öğrenciye burs verir konumdadır. Vakfımız kurulduğu günden bu yana kuruluş amacımız ve misyonumuz gereği eğitim konumunda aktif olarak yer almaya çalışmış güzide ilçemize katkı alanında aktif olarak gayret etmiş ve destek sağlamaya devam etmiştir. Aynı zamanda kurucularımız tarafından da ilkokul, ortaokul, lise ve mesleki eğitim merkezi olmak üzere 12 adet farklı okulunda açılışı yapılmıştır. Bunların dışında hali hazırda bugün 23.'sünü düzenlediğimiz Eğitim Bayramımızda ilçemizin gelişmesi adına vakfımızın önem gösterdiği ayrı bir etkinliktir. Bugüne kadar bakan, akademisyen ve sanatçılarımı ağırlayarak onların hemşerilerimizle buluşmasını sağlayıp etkileşim ve farkındalık yaratma alanında katkı sunmaya çalıştık. Bu anlamda kurucu başkanımız Şükrü Kaleağasına ve devamında görev almış tüm geçmiş başkanlarımıza ve üyelerimize tek tek teşekkürü borç biliyorum. Eğitim Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Daha sonra konuşan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "23.sünü düzenlediğimiz Besni Eğitim Bayramı gelenekselleşmiş bir vaziyette süre gelmektedir. Bayramın ilçemize kattığı bir çok değer vardır bunların en önemlisi de dünyanın belki de türkiyenin en önemli problemlerinden birisi olan eğitime farklı bir bakış açısı farklı bir anlayış getirmek olmuştur. Besni kültürü her zaman övündüğümüz, her zaman iftihar ettiğimiz ve her fırsatta Besni'li olmayanlara kendimizi tanıtmak üzere ifade ettiğimiz gurur duyduğumuz bir kültürümüzdür. Besni eğitimine önemli derecede katkıda bulunan İbrahim Erdemoğlu'na ve Erdemoğlu ailesine buradan şükranlarımızı sunmayı ilçemiz olarak bir borç biliyoruz. Eğitim bayramımıza anlam kazandıran güzel eserleriyle ölümsüzleşen bu büyüklerimiz inşallah bundan sonraki süreçte de ilçemizde sonsuza kadar hayırla yad edilecektir. 23.sünü gerçekleştirdiğimiz Besni Eğitim Bayramımızı kutluyor herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir; "Besni 5000 yıllık tarihi ile özünde pek çok değerler barındıran bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin kültürü ile geçmiş ile günümüzün bir harmanı olan besnimiz dünyada eğitimin bayramını kutlayan tek ilçe olma ünvanı ile şanına şan katmış zengin kültürünü taçlandırmıştır. Geçmişten beri eğitime verdiği önemle çevresine örnek olan Besnimiz bu anlayışı ile ülkemize pek çok bilim insanı, akademisyen, iş insanı, eğitimci, bürokrat kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir. Devlet Millet anlayışının en güzel örneklerinin verildiği ilçemizde gerek devlet yatırımı gerekse hayırsever yatırımı okullarımızla sağlam ve güçlü bir eğitim alt yapısına sahiptir. İlçemizde toplamda 139 okul 18.372 öğrenci ve 1500 öğretmen bulunmaktadır. Bu eğitim ordusu ile Besni'miz her yıl tarih yazmakta ülke genelinde yapılan merkezi sınavlarda dereceye giren öğrencileri ile Adıyaman ilimizi de temsil etmektedir. Eğitim altyapısını güçlendirmek adına yaptığımız çalışmalara ilave olarak eğitimde niteliğin ve kaliteninde arttırılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Valimize eğitime verdiği desteklerden dolayı ve yine aramızda bulunan eğitime verdiği desteklerle Besni'yi eğitim şehri yapan hayırsever Erdemoğlu ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerimize ilçem adına teşekkür ediyorum. Eğitime verdiği önemle bizlere eğitim şehir Besni olmanın gururunu yaşatan Besni Eğitim Vakfımıza ve tüm besnili hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. 23. Eğitim Bayramımız kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut şu ifadelere yer verdi; "Her yıl düzenlenen Besni Eğitim Bayramı münasebeti ile burada toplanmış bulunmaktayız. Yaklaşık iki gün boyunca bir çok açılış ve panellere katıldık. Besni haklı ile birlikte yine Besnimizin yetiştirdiği bir çok akademisyeninde bir çok katkılarının olacağı Eğitim bayramının tam bir sempozyum havasında devam edeceğini düşünüyor ve bu bayramda olmaktan büyük keyif aldığımı ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile bu güzel bayramı düzenleyen emeği geçen herkese, uzakları yakın ederek aramıza katılan ve sonradan katılacak olanlara şahsım ve başında bulunduğum üniversitem adına çok teşekkür ediyorum. 24. Besni Eğitim Bayramında tekrar buluşmak dileği ile saygılarımı sunuyorum" dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfına Eğitimin bayramını kutlamaya öncülük ettikleri için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonu yapan Eğitim vakfımıza ve diğer tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah aydın, çağdaş ve daha gelişmiş bir Türkiye'nin temeli olan eğitimin daha güzel bir ortamda yapıldığı bir Türkiye'de hep birlikte buluşuruz. 23. Besni Eğitim Bayramının ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya; "23.sünü düzenlediğimiz Besni Eğitim Bayramında aranızda olmaktan bir Besni'li olarak gurur duyuyorum. Ülkemizde ve dünyada bir örneğinin daha bulunmadığı Besni Eğitim Bayramının 1988 yılından bu yana  kutlanmasını geleneksel kılan Kaymakamlığımıza, Belediyemize ve Besni Eğitim Vakfının ilgili yetkililerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Besnili hemşerilerim eğitime ve nitelikli insan gücüne verdiği önemi perçinlemek için Besni Eğitim vakfını kurdular ve hemen bir yıl sonra 1988 yılından itibaren Besni Eğitim Bayramını organize ettiler. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı hayırsever ailelerimize çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfının organize etmiş olduğu ve 23.sü düzenlenen Besni Eğitim Bayramını kutluyor ülkemize ve ilçemize bilgili neferler yetiştirmek adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı gerek devletimiz gerekse başta Erdemoğlu ailesi olmak üzere hayırsever ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bir Besnili olarak bu bayramın içerisinde yer almak beni ayrı yeten mutlu ediyor. Bu sene 23.sü düzenlenen Besni Eğitim bayramını kutluyor hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi;"23. Besni Eğitim Bayramını organize eden Besni Kaymakamlığımıza, Besni Belediyemize ve Besni Eğitim Vakfına bu anlamlı bayram için çok teşekkür ediyorum. Burada başta Erdemoğlu ailesi olmak üzere hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Ama devlet olarak da eğitimi dışlamadık. Fırsat eşitliği dedik evet katılıyorum ama nasıl fırsat eşitsizliğinden nasıl bu günlere geldik hepinizin bilmesi lazım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor Eğitim Bayramımızı kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Adıyaman'ın manevi atmosferinden anadolu irfanının mayalandığı azim şehir Besni ilçemizde bu yıl 23.sünü kutluyoruz. Öncelikle ülkemizin ve dünyanın ilk eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan Besni Eğitim Bayramının ülkemize, ilimize ve Besni ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Asırlarca atalarımız icatlarıyla, buluşlarıyla, yaptıkları çalışmalarla dünyaya ışık saçtılar. Daha güçlü bir Türkiye için eğitim ve bilgi şart. İşte biz ne zamanki bilimi, kültürü ve medeniyetimizin değerlerini bir kenara bıraktık o günden beri sürekli bocalıyoruz. Şimdi hep beraber güçlü Türkiye'nin oluşmasında daha çok çalışmalıyız. Eğitimin önemini vurgulamak amacı ile her yıl geleneksel hale getirilerek geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmek isteyen Besnili hemşerilerime böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. 23. Besni Eğitim Bayramının hazırlanmasında emeği geçen katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyor eğitim bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.