İncelemeye Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Doğuş Otomotiv Yetkilileri, İsotlar Grup Yetkilileri, Besni Özel İdare Müdürü İbrahim Yıldız, Besni İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Akdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi Yaşar Gülten, Besni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri, binanın inşaat çalışmalarını yapan müteahhit firma yetkilileri ile diğer misafirler katıldı.

İlk laboratuarını Şişli Endüstri ve Meslek Lisesinde açan Doğuş Otomotiv, ikincisini Kartal Şamandıra Endüstri ve Meslek Lisesinde açtı. Doğuş Otomotiv Volkswagen Eğitim Laboratuarı’nda her yıl 50 öğrenciye eğitim vermeye başlamış ve bu Laboratuarlarını her yıl artırarak 60 Laboratuara ulaştırmayı başarmıştır.

Besni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde eğitim laboratuarları /  otomotiv atölyesi kurarak otomotiv sektöründe iş güvenliğinden benzinli ve dizel motorlara, temel elektrik ve akım şemalarından kalorifer-klima ve fren sistemine kadar teknik elemanlar için gerekli tüm eğitimler verilebilecektir.