Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhammet E. Aslan; "Gençler ülkemizin en büyük zenginliğidir. Bizde Besni Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak açmış olduğumuz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımıza devam eden üniversite adaylarımızın bu alandaki ihtiyaçlarını tüm imkanlarımızla karşılamaya devam edeceğiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılında açmış olduğumuz Destekleme ve Yetiştirme Kursumuzda 44 öğrencimiz farklı üniversitelere yerleşti. Üniversitelere yerleşip ulaşamadığımız yaklaşık 9 kursiyerimiz daha var. Besni'mizin başarısı açısından da önemli bir yere sahip olan Halk Eğitimi Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda ne kadar kursiyerlerimizi üniversitelere yerleştirebilirsek o kadar çok mutlu oluyoruz.

Gerçek manada ben yarınlarım ile ilgili bir şeyler yapacağım diyenler için adres burası. Toplam 11 öğretmenimiz kursiyerlerimize ders verip üniversite sınavlarına hazırlıyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 94 öğrencimiz bu kurslar için müracaat etti. Bu sayının her geçen yıl artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Vakit çok önemli. İnsan hayatında bir yıl çok ama çok önemlidir. Fakat gençlikte, delikanlılıkta insanlarımız bunun farkına varamıyor. Biz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak gençlerimizi kazanmaya çalışarak onların geleceği adına çalışmalar yapıyoruz. Buraya gerçek anlamda eğitim öğretim için gelen tüm kursiyerlerimizin sonuna kadar yanlarındayız.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda sayısal, sözel ve eşit ağırlık sınıflarındaki öğrencilerimizin hazırlanmasında emeği geçen, Matematik Öğretmenleri Tamer Doğru, Kübra Turan ve Abdullah Dal'a, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Mustafa Başçobanlar ve Celal Turan'a, Fizik Öğretmeni Vakkas Polat'a, Kimya Öğretmeni Ali Arınç'a, Biyoloji Öğretmeni Funda Aslan'a, Tarih Öğretmeni Mehmet Önem'e, Felsefe Öğretmeni Abdulalim Kayhan'a, Coğrafya Öğretmeni Yılmaz Cancan'a, özellikle dil sınıfının hazırlanmasında büyük çaba sarf eden Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Serkat Kutlu'ya, kurumumuzun yer yetersizliğinden dolayı yükümüzü çeken Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Vakkas Korkmaz ve idarecilerine öğrencilerimiz, velilerimiz ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum" dedi.