Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, bir türlü çözülemeyen bu sorunun yoğun olarak muhatapları tarafından sendikaya iletildiğini,  sorunun çözümü için bir çok görüşme ve istişarelerde bulunulması rağmen hala sorunun çözülememiş olmasına anlam veremediklerini söyledi. 
Diğer kamu kurumlarında hizmet üreten kamu görevlileri kurum bünyesindeki lokaller ve sosyal tesislerden neredeyse serbest piyasanın yarı fiyatından çok aşağıda bir ücretle faydalanabilirken milli eğitim çalışanlarının öğretmenevinin yemekhanesinden piyasa fiyatlarının üstünde bir ücretle yemek yemeye mahkum edilmesi kamu çalışanlarının kabul edeceği adil bir durum değildir.  Bu ciddi bir haksızlıktır. Şeklinde konuşan Ali Deniz yetkililerin bu konuda inisiyatif almalarını ifade ederek müstecirin değil eğitim çalışanlarının lehine sonuçlanacak çalışmanın bir an önce yürütülmesini istedi.
Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: Öğretmenevinden faydalanma hakkı olan binlerce eğitim çalışanı  bu konuda mağdur iken neden kimse sorunun çözümü için sorumluluk almamaktadır. Burada çalışanlar mı gözetilmeli yoksa müstecir mi korunmalıdır. Yetkililerden bir an önce Adıyaman’da ciddi bir sorun haline gelen bu mağduriyetin giderilmesi için sorumluluk almalarını bekliyoruz. Eğitim Bir Sen olarak fedakar eğitim çalışanlarının her türlü hizmeti en uygun,  nitelikli ve ekonomik biçimde almaya layık olduklarını savunuyor,  konunun çözümü noktasında takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.