Erdemoğlu Holding tarafından ilçemizde yapımı tamamlanarak eğitim öğretim hayatına başlayan, ancak öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanma noktasına gelen Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’ne bir destek de Besni Eğitim Vakfı'ndan geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta, fakültenin kapatılacağı haberlerinin kendilerini üzdüğünü söyleyerek; "Son günlerde yerel basınımızda çıkan hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu'nun haklı sitemi olan 'Besnililerin Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesine sahip çıkmamaları halinde fakültenin kapatılacağı' haberleri bizleri çok üzmüştür.

1997 yılında kurulan Vakfımız faaliyetleri ile  bu süre zarfında bilim, sanat, kültür ve teknolojideki olumlu tüm gelişmelerin ancak kaliteli insan gücüyle gerçekleştirilebileceğini, nitelikli insan gücünün ise kaliteli eğitim ile sağlanabileceğini savundu.

Saygı duyduğumuz, Ülkemiz ve Besni'miz için büyük şans olan Erdemoğlu Ailesinin Besni için her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da yapmış olduğu yatırımlar bildiğiniz gibi saymakla bitmez. Hizmet aşkı ile yola çıkıp var olan eğitim sistemlerini geliştirmek ve hemşerilerinin daha iyi eğitim almalarını sağlamak için büyük yatırımlarla desteklerini esirgemeden, bilginin hızla yayıldığı, öğrenildiği ve değiştiği bir ortamda olmanın farkındalığı ile bilimsel bilgi üreten ve yayan Besni’nin kalkınmasında temel dinamiklerden biri olacak olan Adıyaman Üniversitesine bağlı Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesini açmış, hizmete sunmuştur. Ancak Besni de ve Besni dışında yaşayan Besnililerin bu fakültenin eğitim ve öğretim sürecinin devamı için katkı sağlaması, akademisyen ve öğrencilerin bu okulu tercih etmeleri için ilimiz, ilçemiz ve Fakülteyi tanıtıcı katkılar sağlamaları ve ilimize ve ilçemize sağlayacağı faydalara yönelik paneller düzenlemeleri, eğitim ve öğretime devam etmesi için bütün çabaları göstermeleri gerekmektedir.

Üniversiteler öğrenimin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan kurumlardır. Bölgesel kalkınmanın, istihdamın dinamiğidirler. İlçemiz ekonomisine sağlayacağı katkı her geçen yıl  artan öğrenci sayısıyla birlikte artarak devam edecektir. Gençlerimiz için memleketlerinde kaliteli yüksek öğrenim görme fırsatı demektir. Sahip çıkalım. Sahiplenelim. Besni’mize kazandırılan üniversitemizin tercih edilmesi için çalışalım. Emekler boşa gitmesin. Geleceğimiz gençlerimiz eğitimin yanında sunulan burs ve iş imkanlarından da faydalansın. Bu yönde toplumsal bilincimizi artıralım. Eğitim yolculuğunda  hepimiz kazanalım.

Vakıf olarak bize düşeni görev bilip yapmaya her zaman hazırız. Fakültenin bölgemize sağlayacağı katkı konulu paneli ilçemizde ve hemşerilerimizin yoğun olduğu illerde gerçekleştirip destek yolunda ilk adımı atacağız" dedi.