Bayramın coşkulu geçtiği konusunda hemfikir olan Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Başkan Ali Balta, sürekli gelişim felsefesiyle, bayramlarda yaşanan eksiklik ve aksaklıkları değerlendirerek, 20’nci eğitim bayramında çok daha güzel bir program planladıklarını belirtti. Mükemmelliği arama adına, halkın çok değişik kesimlerinin görüşlerine de başvuracaklarını ve böylece en iyiye ulaşacaklarını belirten Başkan Balta, Dünya’da sadece Besni'ye özel olan eğitim bayramını mutlaka ulusallaştırarak, daha fazla kitlelere ulaşmayı arzuladıklarını ifade etti.

Bayramın Besni için öneminin tartışmasız son derece önemli olduğunu, eğitim adına bir mum yakan herkesi kucaklamaya hazır olduklarını ifade eden Ali Balta, bir kişinin hayatına dokunmanın belki de bir ülkenin kaderine dokunma anlamına geleceğini, bu nedenle az ya da çok demeden herkesi eğitime katkı sağlamaya beklediklerini belirtti.

Eğitim Bayramlarında, Besni halkının hiç bir ayrım gözetmeksizin sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarıyla bütünleşerek dayanışma örneği teşkil ettiği konusunda mutabık olan Yönetim Kurulu, bu tutumun Besni ve eğitim adına son derece önemli olduğu konusunda mutabık kaldı.

BEV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti başta olmak üzere, bayrama katkı sağlayan, kamu kurum ve kuruluşları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları’na, sanatçılarımıza, işadamlarımıza, Milli Eğitim Camiamıza Besni halkına teşekkür ettiğini ve tüm herkesi şimdiden 20. Besni Eğitim Bayramına katkıda bulunmaya çağırdıklarını belirtti.