Besni’de bulunan öğretmenler sendikasının ortak bir eksiklik olarak dile getirdiği, Besni’ye Öğretmen Evi yapılması talebinin çok yerinde olduğu konusunda Besni Eğitim Vakfı’ndan da bir açıklama geldi.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Andan Özbay Sabak, yaptığı açıklamada; Besni’de Öğretmen Evi bulunmamasının önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak, son dönemde yerel basında çıkan haberlerde gördüğümüz üzere, Besni’ye Öğretmen Evi yapılması talebi konusunda tüm sendikaların ortak görüşte olmasının sevindirici olduğunu, sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlar karşısında dayanışma içinde olmalarının önemine değindi. Sabak; Öğretmen Evi eksikliğini vakıf olarak da yakinen bildiklerini, bu konuya acilen el atılmasının ve ilçemize en kısa zamanda bir Öğretmen Evi yapılmasının şart olduğunu açıkladı.

Besni Eğitim Vakfı Başkan Vekili Şaban Çağıran da yaptığı açıklamada; eğitime verdiği önemle, okul ve öğretmen sayısı itibariyle çevre ilçelerden çok daha fazla sayıda okul-öğretmene sahip olan Besni’mizde Öğretmen Evi açılmasının bir lüks değil, zorunlu bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, bu konuda yetkilileri ve siyasileri göreve ve konuyu takip etmeye davet etti.