Bosch Termoteknik, T.C Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Bosch Termoteknik arasında yapılan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında eğitime verdiği desteklerle öğrencilerin daha kapsamlı ve kaliteli eğitim almalarına ve kalifiye insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bosch Termoteknik Akademi; eğitim kurumlarına verdiği hizmet içi eğitim, eğitim amaçlı cihaz ve görsel materyal destekleri haricinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile 2016 Kasım ayında imzaladıkları “Eğitim Kurumları İş Birliği Protokolü” kapsamında farklı meslek liselerinde yenileme çalışmalarına da imza atıyor.

Bosch Termoteknik Akademi; bu iş birliği protokolü kapsamında Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un da katılımıyla 27 Eylül’de, Adıyaman Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bosch Termoteknik Akademi Uygulama Laboratuvarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Bosch Termoteknoloji burada, hem eğitim salonunu düzenledi hem de eğitim amaçlı yeni bir laboratuvar kurdu. Son teknoloji cihazlarla donatılmış bu salonda öğrenciler; merkezi otomasyon, kontrol sistemleri gibi konularda eğitim alacak.Açılışa; Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, Bosch Termoteknik Pazarlama Direktörü Ali Aktaş, Bosch Termoteknik Inovasyon Merkezi ve Teknik Eğitim Müdürü İbrahim Özyeşilova, basın mensupları, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Bosch Termoteknik Pazarlama Direktörü Ali Aktaş eğitime verdikleri desteklerle ilgili “40 yıldır sürdürdüğümüz eğitim faaliyetlerimizi Bosch Termoteknik Akademi çatısı altında ‘Bilgi paylaştıkça çoğalır’ sloganıyla devam ettiriyoruz. Meslek liselerine yaptığımız yatırımlarla ülkemizin ve sektörün geleceğine katkı sağlamak istiyoruz. İzmir Konak Çınarlı Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurduğumuz Bosch Akademi Laboratuvarları, İstanbul Kartal Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılışını gerçekleştirdiğimiz İklimlendirme Sistemleri Eğitim Salonu gibi çalışmalarımıza, Adıyaman Besni Bosch Termoteknik Akademi Uygulama Laboratuvarı’nı da ekleyerek eğitime desteğimizi sürdürüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız iş birliği protokolüyle üniversitelerin teknik fakülteleri, meslek liseleri ve meslek yüksekokulları ile ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz ve farklı kurumlara destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Bosch Termoteknik Hakkında

Bosch Termoteknik, enerji verimli ısıtma sistemleri ile sıcak su çözümlerinde Avrupa’nın lider tedarikçisidir. 2018 yılında yaklaşık 14.200 çalışan ile 3,5 milyar avroluk (Yüzde 66’sı Almanya dışında) ciro gerçekleştirmiştir. Bosch Termoteknik, birçok güçlü uluslararası ve yerel markaya sahip olup; Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde çeşitlendirilmiş ürün gamıyla üretim yapmaktadır.

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden biridir. Dünya genelinde yaklaşık 410.000 çalışanıyla 2018 yılında 78,5 milyar avro satış gerçekleştirmiştir. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri. Bosch dünyanın önde gelen IoT şirketi olarak akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite ve endüstri için bağlantılı çözümler sunmaktadır. Sensör teknolojisi, yazılım ve hizmet alanlarındaki uzmanlığını ve kendi IoT bulutunu kullanarak müşterilerine farklı etki alanları genelinde ağa bağlı çözümleri tek bir kaynaktan sunabilmektedir. Bosch Grubu’nun stratejik amacı; ağa bağlı bir yaşam için çözümler üretmek, yenilikçi ve heyecan uyandıran çözümlerle dünya genelinde yaşam kalitesini yükseltmektir. Kısacası, Bosch ‘Yaşam için Teknoloji’ sunmaktadır.

Bosch Grubu Robert Bosch GmbH ve 60 ülkede 460 bağlı şirketiyle bölgesel şirketlerinden oluşmaktadır. Bosch’un global üretim, mühendislik ve satış ağı satış ve servis ortaklarıyla birlikte dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinde varlık göstermektedir. Şirketin gelecekteki büyümesi yenilikçilikteki gücüne dayanmaktadır. Bosch dünya genelinde 130 merkezde 68.700 çalışanla araştırma ve geliştirme çalışmaları sürdürmektedir.