Açılan Robotik Kodlama Atölyelerine Besnili şehitlerin isimleri verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulunda gerçekleştirilen açılış törenine video konferans ile bağlanan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Hatice Gölbaşı Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Osman İsot MTAL'de bulunan atölyelerin açılışı gerçekleştirildi.

Besni Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulunda bulunan ve toplamda 6 okulda açılışı yapılan Robotik Kodlama Atölyelerinin açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gerçekleştirilen açılışta Besni Kaymakamı Nazlı Demir şu ifadelere yer verdi; "İlçemizde eğitim altyapısını güçlendirmek için yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Hayırsever Erdemoğlu ailesinin destekleri ile İlçe merkezimizde bulunan ve fiziksel imkanları yeterli olan 6 Okulumuzda Robotik Kodlama Atölyelerini açtık. Robotik ve Kodlama eğitimi öğrenme ve yenilenme becerileri, yaratıcılık ve yenilenme becerileri, eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri, iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmemizi sağlar.

Robotik Kodlama Atölyelerimizin içeriğindeki eğitim setleri, 3D yazıcıları, Lego ve Arduino setleri, her atölyede bulunacak 11 adet son teknoloji bilgisayarı ve daha pek çok donanımı ile geleceğimizin teminatı çocuklarımıza analitik düşünme, hızlı karar alma yetileri kazandırarak güçlü Türkiye’ye güçlü nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hayırsever Erdemoğlu ailesine, Projemizin koordinatörü bilişim öğretmenimiz Abdülkerim Hocamıza ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Robotik Kodlama Atölyelerinin açılışında söz alan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Erdemoğlu ailesine yapmış oldukları bu anlamlı destek için teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi; " Bugün Besni'de bulunan 6 okulumuzda 'Robotik Kodlama' atölyelerimizi açıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum özellikle Ali Erdemoğlu'na ve Erdemoğlu ailesine katkılarından dolayı minnettarız. Teknoloji çağında bu tür hizmetlerin çoğalması dileğimizdir. Çünkü yetişen nesil teknoloji ile yetişecek ve ülkemizi muhassır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan bu atölyelerdir. Bulacakları keşifler ile bulacakları aletlerle bizi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkaracak nesilde bu nesil olacaktır. Ben öncelikle Ali Erdemoğlu'na, kaymakamımıza, başkanımıza ve milli eğitim camiamıza bu güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Besnimiz için, Besni Milli Eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.