Yıllarca değişik birimlerde görevler alan Namık Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yaşar Gülten bugüne kadar SODES Projeleri kapsamında 36 PROJE, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında 38 PROJE, İpekyolu Kalkınma Ajansı Projeleri kapsamında 13 PROJE, GAP Projeleri kapsamında 116 PROJE, İMECE Projeleri kapsamında 25 PROJE, Büyükelçilikler ve Farklı kaynaklardan 20 PROJE olmak üzere toplamda 248 PROJEYİ  gönüllü ve ekip ruhuyla başarıyla uygulayarak ilçemize kazandırdı.

2021-2022 Eğitim öğretim yılında Namık Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yaşar Gülten ile Okul Öncesi Öğretmeni Betül Karadağ Gülten’in bizzat kuruculuğunu yaptığı ve başarıyla yürüttüğü Estonya, Hırvatistan, Romanya, Gürcistan’ın da ortak olduğu 3 ayrı projeye Ulusal Destek Servisi tarafından ULUSAL KALİTE ETİKETİ yağdı.

Namık Kemal İlkokulu Müdürü Uğur Leman’ın destekleriyle başarıyla yürütülen ve ödüle layık görülen 3 ayrı proje kapsamında;

İklim Değişikliği Ekseninde Doğa Sevgisi ve İklim Elçileri / Love of Nature and Climate Ambassadors on the Axis of Climate Change projesi kapsamında İklim değişikliği ekseninde ihtiyaç temelli sürdürülebilir planlar geliştirerek proje paydaşlarımız ile iklim değişikliğinin negatif etkilerine karşı dirençli hale gelmesinde okullar başta olmak üzere mevcut kapasiteyi arttırmak, proje ortaklarının iklim değişikliği ile ilgili faaliyetlerinde paydaşlar arasında sahiplenme duygusu yaratılması ve global bazda imza kampanyası başlatılarak 100.000 imza ile rekora koşulmuştur. Proje bünyesinde 16 farklı kategoride 94 farklı etkinlik ve eylem ortak ülkeler ile başarıyla uygulanmıştır.

LearnEASYFun-JOBS projesi kapsamında 4-11 yaşlarında ki çocuklara farklı özellikler gösteren mesleklerin eğlenilerek ve şekilde öğretilmesi amaçlanmıştır. Projemiz eğlenceli ve kolay meslek öğrenmesini hedeflemiş olup dönemin çok iyi şekilde değerlendirilmesini ve bu aşamada eğlenerek ve kolay şekilde meslekleri tanıtmayı amaçlamıştır. Proje bünyesinde 10 farklı kategoride 58 farklı etkinlik ve eylem ortak ülkeler ile başarıyla uygulanmıştır.

Erken Çocuklukta Doğa Sevgisi ve Çevre Bilinci (Love of Nature and Environmental Awareness in Early Childhood) projesi kapsamında Erken yaş eğitiminde (4-6 yaş grubu) çocuklara Doğa Sevgisi ve Çevre Bilincini kazandırmak olup proje sonunda her katılımcının bulunduğu ülke / il ve ilçede Doğa ve Çevre elçileri oluşturarak farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Proje bünyesinde 12 farklı kategoride 74 farklı etkinlik ve eylem ortak ülkeler ile başarıyla uygulanmıştır.

Bu projelerin hayata geçmesinde emeği geçen Namık Kemal İlkokulu Müdürü Uğur Leman, Sınıf Öğretmeni Yaşar Gülten ile Okul Öncesi Öğretmeni Betül Karadağ Gülten’i tebrik ediyor, başarılarının devamını dilerim, “dedi.